2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Eger

Kiránduljon vonattal!

Az európai vasútbarátok és vasútfotósok már több alkalommal beválasztották a kontinens legszebb vasútvonalai közé az Eger–Szilvásvárad vonalat, amely megmenekülve a szárnyvonal-megszüntetési hullámtól ma a környezettudatos turizmust szolgálja. Ez a vonatszakasz eredetileg gazdasági céllal, áruszállítási igények kielégítésére épült, most azonban szinte kizárólag a kirándulóvonatok járnak rajta. A vonal mentén Szarvaskő, Bélapátfalva és Szilvásvárad is kínál látnivalót. Különlegessége, hogy az egri vasútállomás után még egy városi állomása van, a Vár állomás, így a helyiek kedvenc szárnyvonala nemcsak kirándulásra, hanem akár városon belüli közlekedésre is használható.

Az európai vasút barátok és vasút fotósok már több alkalommal beválasztották a kontinens legszebb vasút vonalai közé az Eger-Szilvásvárad vonalat, amely megmenekülve az összes szárnyvonal megszüntetési hullámtól ma, a környezettudatos turizmust szolgálja. Ez a vonatszakasz eredetileg gazdasági céllal, árúszállítási igények kielégítésére épült, ma azonban, szinte kizárólag a kiránduló vonatoké a főszerep. A vonal mentén Szarvaskő, Bélapátfalva és Szilvásvárad is kínál látnivalót, a vonal különlegessége, hogy az egri vasútállomás után még egy városi állomása van, a Vár állomás, így az egriek kedvenc szárnyvonala nem csak kirándulásra, de akár városon belüli közlekedésre is használható.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.