EUR: 323,33 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Eger

Kiránduljon vonattal!

Az európai vasútbarátok és vasútfotósok már több alkalommal beválasztották a kontinens legszebb vasútvonalai közé az Eger–Szilvásvárad vonalat, amely megmenekülve a szárnyvonal-megszüntetési hullámtól ma a környezettudatos turizmust szolgálja. Ez a vonatszakasz eredetileg gazdasági céllal, áruszállítási igények kielégítésére épült, most azonban szinte kizárólag a kirándulóvonatok járnak rajta. A vonal mentén Szarvaskő, Bélapátfalva és Szilvásvárad is kínál látnivalót. Különlegessége, hogy az egri vasútállomás után még egy városi állomása van, a Vár állomás, így a helyiek kedvenc szárnyvonala nemcsak kirándulásra, hanem akár városon belüli közlekedésre is használható.

Az európai vasút barátok és vasút fotósok már több alkalommal beválasztották a kontinens legszebb vasút vonalai közé az Eger-Szilvásvárad vonalat, amely megmenekülve az összes szárnyvonal megszüntetési hullámtól ma, a környezettudatos turizmust szolgálja. Ez a vonatszakasz eredetileg gazdasági céllal, árúszállítási igények kielégítésére épült, ma azonban, szinte kizárólag a kiránduló vonatoké a főszerep. A vonal mentén Szarvaskő, Bélapátfalva és Szilvásvárad is kínál látnivalót, a vonal különlegessége, hogy az egri vasútállomás után még egy városi állomása van, a Vár állomás, így az egriek kedvenc szárnyvonala nem csak kirándulásra, de akár városon belüli közlekedésre is használható.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.