EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Békéscsaba

Kiss András Zoltán az új igazgató

Új igazgatót neveztek ki a közelmúltban a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére. Kiss András Zoltán 1988. március 1-je óta hivatásos tűzoltó, tizennyolc évet töltött a tűzoltási és műszaki mentési szakterületen készenléti szolgálatban. Pályafutását Békés megyében kezdte, azóta itt látja el feladatait.

Kiss András Zoltán tűzoltó ezredes
Fotó: katasztrofavedelem.hu

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának javaslatára 2018. augusztus elsejei hatállyal kinevezte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójává Kiss András Zoltán tűzoltó ezredest. A békéscsabai polgármesteri hivatal dísztermében rendezett beiktatási ünnepségen jelen voltak a megye vezetői, valamint a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya, a társ- és rendvédelmi szervek vezetői, a védelmi igazgatási szervek, a szakmai szövetségek képviselői és a települési polgármesterek.


Az ünnepélyes állománygyűlésen a főigazgató további kinevezési okmányokat is átadott: Haskó György tűzoltó alezredest, megyei polgári védelmi főfelügyelőt igazgatóhelyettesi, míg Börcsök Istvánné tűzoltó alezredest, költségvetési osztályvezetőt a gazdasági igazgatóhelyettesi feladatok ellátásával bízta meg – tájékoztatott a megyei igazgatóság.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.