2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Eger

Kiss Norbi rajong az Élményfaluért

Elektromos vízi dodzsem, stand up paddle, relaxzóna, pihenés egy vízparti fűzfa alatt és húsmentes, vegetáriánus ebéd. Ezzel várta Kücsön Gyula, az Élményfalu megálmodója és megvalósítója Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyzőt a Tisza-tónál.

Norbi elmondta, hogy bár a Kamion Eb-n hosszú a nyári szünet, mégis kevés szabadideje maradt. Több németországi teszt, szponzori kötelezettségek, valamint filmforgatások tették sűrűvé a nyári szezont, így csak egy-egy napja maradt kedvesével, Mártival pihenni. Az egyik ilyen szabadnapot szánta arra, hogy elfogadja Kücsön Gyula Tisza-tavi meghívását, és kipróbálja az Eger tengerpartjaként is aposztrofált gyönyörű vízparti nyaralóhely nyújtotta lehetőségeket. Norbi a sarudi szabadnapját stílszerűen egy kiadós alvással kezdte a relaxzónában, közvetlenül a vízparton. Ezt követően a stand up paddle-t próbálta ki és tanította meg kedvesének.


– Azért szeretem a suppot mert lényegében csak egy deszka választ el a természettől, és olyan helyekre is el lehet jutni vele, amelyektől az ember egyébként el van zárva – mesélte mosolyogva Norbi, aki a sarudi kikötő közelében lévő madárrezervátumot is evezve közelítette és csodálta meg. A világszerte ismert és elismert magyar autóversenyző elsőként tesztelte az Élményfalu elektromos vízi dodzsemét, amelynek lényege, hogy biztonságosan, környezetbarát villanyhajtással lehet felfedezni a tó kincseit, nem zavarva annak nyugalmát.

– Nagyon örülök, hogy ellátogatott hozzánk Kiss Norbi, mert nemcsak híres autóversenyzőként, hanem állat- és környezetvédőként is tiszteljük, becsüljük őt – mondta Kücsön Gyula, aki hozzátette: bízik abban, hogy Norbi és még néhány hozzá hasonló, közismert és köztiszteletben álló magyar jó hírét fogja vinni a sarudi strandnak, amelyet egy felmérés Magyarország tíz legszebb szabad vízi fürdőhelye közé választotta.


Kiss Norbi a Lokál Extrának elmondta, óriási élmény volt számára, hogy Kücsön Gyula társaságában felfedezhette szinte az egész Tisza-tavat. Természetesen az autóversenyzői habitus is előjött belőle, hiszen a nyílt vízen kipróbálta, mit tud az Élményfalu brutális erejű motorcsónakja, ugyanakkor a horgászok és a part közelében, valamint az öblítőcsatornákban szigorúan alapjáraton haladtak, védve a természet és a tó partján pihenők nyugalmát. Kiss Norbi elmondta, számára azért is kedves a sarudi Élményfalu, mert közel van Kápolnához, az általa megálmodott Macskaárvaházhoz, ahol rendszeresen végez önkéntes munkát. Lelkesen üdvözölte, hogy a strandon két fantasztikus dolgot is elértek: az sarudi létesítmény területén tilos a dohányzás – amit a többség be is tart –, és a kedvencek számára létrehoztak egy külön „kutyacsobbanót”. Így most már nem kell otthon hagyni a kutyusunkat, jöhet ő is fürdeni velünk.

Norbi és Kücsön Gyula abban maradt, hogy az ismert autóversenyző a szezon végén még biztosan visszatér Sarudra, ahol hamarosan a turistákat vonzó újabb attrakciók nyílnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.