EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Eger

Kiss Norbi rajong az Élményfaluért

Elektromos vízi dodzsem, stand up paddle, relaxzóna, pihenés egy vízparti fűzfa alatt és húsmentes, vegetáriánus ebéd. Ezzel várta Kücsön Gyula, az Élményfalu megálmodója és megvalósítója Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyzőt a Tisza-tónál.

Norbi elmondta, hogy bár a Kamion Eb-n hosszú a nyári szünet, mégis kevés szabadideje maradt. Több németországi teszt, szponzori kötelezettségek, valamint filmforgatások tették sűrűvé a nyári szezont, így csak egy-egy napja maradt kedvesével, Mártival pihenni. Az egyik ilyen szabadnapot szánta arra, hogy elfogadja Kücsön Gyula Tisza-tavi meghívását, és kipróbálja az Eger tengerpartjaként is aposztrofált gyönyörű vízparti nyaralóhely nyújtotta lehetőségeket. Norbi a sarudi szabadnapját stílszerűen egy kiadós alvással kezdte a relaxzónában, közvetlenül a vízparton. Ezt követően a stand up paddle-t próbálta ki és tanította meg kedvesének.


– Azért szeretem a suppot mert lényegében csak egy deszka választ el a természettől, és olyan helyekre is el lehet jutni vele, amelyektől az ember egyébként el van zárva – mesélte mosolyogva Norbi, aki a sarudi kikötő közelében lévő madárrezervátumot is evezve közelítette és csodálta meg. A világszerte ismert és elismert magyar autóversenyző elsőként tesztelte az Élményfalu elektromos vízi dodzsemét, amelynek lényege, hogy biztonságosan, környezetbarát villanyhajtással lehet felfedezni a tó kincseit, nem zavarva annak nyugalmát.

– Nagyon örülök, hogy ellátogatott hozzánk Kiss Norbi, mert nemcsak híres autóversenyzőként, hanem állat- és környezetvédőként is tiszteljük, becsüljük őt – mondta Kücsön Gyula, aki hozzátette: bízik abban, hogy Norbi és még néhány hozzá hasonló, közismert és köztiszteletben álló magyar jó hírét fogja vinni a sarudi strandnak, amelyet egy felmérés Magyarország tíz legszebb szabad vízi fürdőhelye közé választotta.


Kiss Norbi a Lokál Extrának elmondta, óriási élmény volt számára, hogy Kücsön Gyula társaságában felfedezhette szinte az egész Tisza-tavat. Természetesen az autóversenyzői habitus is előjött belőle, hiszen a nyílt vízen kipróbálta, mit tud az Élményfalu brutális erejű motorcsónakja, ugyanakkor a horgászok és a part közelében, valamint az öblítőcsatornákban szigorúan alapjáraton haladtak, védve a természet és a tó partján pihenők nyugalmát. Kiss Norbi elmondta, számára azért is kedves a sarudi Élményfalu, mert közel van Kápolnához, az általa megálmodott Macskaárvaházhoz, ahol rendszeresen végez önkéntes munkát. Lelkesen üdvözölte, hogy a strandon két fantasztikus dolgot is elértek: az sarudi létesítmény területén tilos a dohányzás – amit a többség be is tart –, és a kedvencek számára létrehoztak egy külön „kutyacsobbanót”. Így most már nem kell otthon hagyni a kutyusunkat, jöhet ő is fürdeni velünk.

Norbi és Kücsön Gyula abban maradt, hogy az ismert autóversenyző a szezon végén még biztosan visszatér Sarudra, ahol hamarosan a turistákat vonzó újabb attrakciók nyílnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.