EUR: 321,99 Ft
CHF: 285,28 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Kisberk: Megdöbbentően nagy volt a készpénzforgalom a Jobbiknál

Megdöbbentően nagy kampányidőszaki készpénzforgalomról és az elnökválasztás körül elkövetett lehetséges bűncselekményekről beszélt Kisberk Szabolcs, a jobbikos N1Tv volt főszerkesztője. Mindeközben a Jobbiknak már az Európai Néppárt is beintett.

„Nekünk tiszta a kezünk” – fogalmazott Kisberk Szabolcs főszerkesztő, Magyar Klára és Szilvási Péter szerkesztő, amikor demonstratív videóban szakítottak a Jobbik lakájmédiumával, az N1Tv-vel. Kisberk ezek után a Figyelőnek arról beszélt, hogy Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója tartotta a kapcsolatot Simicska Lajossal.


„Megdöbbentően nagy volt a készpénzforgalom a Jobbik háza táján a 2018-as kampányban 2017 őszétől egészen áprilisig, de ennek felderítését inkább a NAV-ra és a hatóságokra bíznám” – fogalmazott Kisberk, aki a rendőrségre bízná, hogy megítéljék: a zsarolás, a befolyással való üzérkedés és a kényszerítés bűncselekmények közül melyeket követtek el és kik.

Kisberk szerint a Jobbik májusi elnökválasztási kongresszusa sem volt tiszta. Hozzátette: a választási vereség után kifejezetten kézi irányítást próbált alkalmazni a Jobbik új vezetése a televíziónál. A Mandinernek azt is elárulta, hogy mindez azt jelentette, hogy megmondták, kit nem lehet meghívni egy műsorba és hogy kit kell lejáratni.


Nem meglepő, hogy a lejáratandó figurák között a Jobbikot lassacskán feldaraboló Mi Hazánk Mozgalom vezetői voltak az első sorban, amire Kisberkék már nem voltak hajlandók.

Kisberk elmondta: Szabó Gábor jobbikos pártigazgató tartotta a kapcsolatot Simicskával
/Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

– Például egy ’56-os hőst, Pongrátz Andrást nem voltam hajlandó lejáratni mocskos módszerekkel, mert a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott – hozott egy konkrét példát.

„Nem tudom, mit szívnak…”

Sneider Tamás Jobbik-elnök az Azonnalinak kifejtette: céljuk, hogy az Európai Néppárthoz csatlakozzanak és „vannak arra utaló jelek”, hogy ez nem lehetetlen célkitűzés. A Magyar Hírlap megkereste Pedro López de Pablót, a néppárti képviselőcsoport sajtófőnökét, aki alaposan kiosztotta a Jobbikot: „Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos, szóval inkább azzal kereskedjenek, mert ha illegális is, sikeresebbek lesznek vele, mint a politikában.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.