EUR: 333,42 Ft
CHF: 303,57 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Belföld

Kisberk: Megdöbbentően nagy volt a készpénzforgalom a Jobbiknál

Megdöbbentően nagy kampányidőszaki készpénzforgalomról és az elnökválasztás körül elkövetett lehetséges bűncselekményekről beszélt Kisberk Szabolcs, a jobbikos N1Tv volt főszerkesztője. Mindeközben a Jobbiknak már az Európai Néppárt is beintett.

„Nekünk tiszta a kezünk” – fogalmazott Kisberk Szabolcs főszerkesztő, Magyar Klára és Szilvási Péter szerkesztő, amikor demonstratív videóban szakítottak a Jobbik lakájmédiumával, az N1Tv-vel. Kisberk ezek után a Figyelőnek arról beszélt, hogy Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója tartotta a kapcsolatot Simicska Lajossal.


„Megdöbbentően nagy volt a készpénzforgalom a Jobbik háza táján a 2018-as kampányban 2017 őszétől egészen áprilisig, de ennek felderítését inkább a NAV-ra és a hatóságokra bíznám” – fogalmazott Kisberk, aki a rendőrségre bízná, hogy megítéljék: a zsarolás, a befolyással való üzérkedés és a kényszerítés bűncselekmények közül melyeket követtek el és kik.

Kisberk szerint a Jobbik májusi elnökválasztási kongresszusa sem volt tiszta. Hozzátette: a választási vereség után kifejezetten kézi irányítást próbált alkalmazni a Jobbik új vezetése a televíziónál. A Mandinernek azt is elárulta, hogy mindez azt jelentette, hogy megmondták, kit nem lehet meghívni egy műsorba és hogy kit kell lejáratni.


Nem meglepő, hogy a lejáratandó figurák között a Jobbikot lassacskán feldaraboló Mi Hazánk Mozgalom vezetői voltak az első sorban, amire Kisberkék már nem voltak hajlandók.

Kisberk elmondta: Szabó Gábor jobbikos pártigazgató tartotta a kapcsolatot Simicskával
/Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

– Például egy ’56-os hőst, Pongrátz Andrást nem voltam hajlandó lejáratni mocskos módszerekkel, mert a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott – hozott egy konkrét példát.

„Nem tudom, mit szívnak…”

Sneider Tamás Jobbik-elnök az Azonnalinak kifejtette: céljuk, hogy az Európai Néppárthoz csatlakozzanak és „vannak arra utaló jelek”, hogy ez nem lehetetlen célkitűzés. A Magyar Hírlap megkereste Pedro López de Pablót, a néppárti képviselőcsoport sajtófőnökét, aki alaposan kiosztotta a Jobbikot: „Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos, szóval inkább azzal kereskedjenek, mert ha illegális is, sikeresebbek lesznek vele, mint a politikában.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek