EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,19 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Hódmezővásárhely

Kitiltják az átmenő teherautó-forgalmat

Kitiltják az átmenő teherautó-forgalmat Hódmezővásárhely belterületéről, így a hét és fél tonnát meghaladó tömegű gépjárművek közül csak a célforgalmat lebonyolítók hajthatnak be. 

A tram-train építési munkálatai miatt útlezárások, -felbontások tapasztalhatók Hódmezővásárhely belterületén. A teljes beruházás megvalósulása jövő őszre várható, de a felbontási munkálatok természetesen nem húzódnak el addig. A kivitelező azt ígérte, hogy az Ady Endre és a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcákat ősszel visszaadja a forgalomnak.


Csak a célirányú kamionforgalom hajthat be ezentúl Hódmezvásárhely belterületére

A város belterületéről azonban a közeljövőben kitiltják az átmenő kamionos forgalmat. Az önkormányzat egyeztetett a Magyar Közúttal, és várhatóan ezen a héten kihelyezik azokat a táblákat, amelyek kitiltják a 7 és fél tonnát meghaladó tömegű tehergépjárműveket a városból. Csak azok hajthatnak be, akik célirányosan Hódmezővásárhelyre jönnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.