EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Sopron

Kitüntetés az osztályvezető ápolónak

Semmelweis-napi kitüntetésben részesült Gosztomné Tilinger Zsófia osztályvezető ápoló. A Soproni Gyógyközpont Urológiai Osztályának munkatársa, aki két évtizede dolgozik a pályán, munkájában folyamatos kihívást talál.

Gyerekkorában eldöntötte, hogy erre a pályára szeretné lépni
Fotó: Kóczán Bálint

– Miért választotta ezt a pályát?
– Kislányként sokat betegeskedtem, így kórházba is gyakran kerültem. Ez idő alatt lehetőségem nyílt betekintést nyerni ebbe a titokzatos világba. Már akkor elhatároztam, hogy erre a pályára lépek. 2003-ban lediplomáztam, közel 20 éve dolgozom a Soproni Gyógyközpontban, miközben három gyermek édesanyja is vagyok.
– Hogyan jellemezné a munkáját?
– Az urológiai osztály vezető ápolójaként számomra a munkám rendkívüli kihívást jelent, mivel a mindennapi küzdelmek mellett az osztályon a jó légkör megteremtését és a beteg elégedettségének javítását is fontos feladatnak tekintem. A kórház az utóbbi időben folyamatos megújuláson megy át, ehhez viszont elengedhetetlen a humán erőforrás biztosítása, megújulása is. Úgy gondolom, hogy aki az egészségügy területén helyezkedik el, akkor tud igazán helytállni, ha a felmerülő nehézségek ellenére is megvan benne a kellő elhivatottság, türelem és empátia. A világ legcsodálatosabb és legemberibb munkája a miénk. Aki az ápolói szakmát választja, egy életre szóló hivatást vállal. Az orvosok, az ápolók, az egészségügy bármely területén dolgozók emberfeletti küzdelmet, áldozatot hoznak mindennapjaikban másokért, embertársainkért.


Az emlékplakett, amit a kitüntetettek átvehettek
Fotó: Kóczán Bálint

– Mi motiválja önt, mi tartja a pályán?
– A magam részéről úgy érzem, hogy egy-egy szakmai siker, elismerés, a betegek kedves visszajelzése, köszönete és legfőképpen a gyógyulása az, ami erőt ad a nehezebb időszakokban és megerősít benne, hogy jó helyen vagyok. Tagadhatatlan viszont, hogy a hétköznapokba való befásulás örök küzdelem, ami sajnos a szakma komoly problémája. Sokat javítana ezen, ha a mindannyiunk által ismert bérezési problémákon túl előtérbe kerülne a szakma presztízsének visszaállítása is. Én bízom benne, hogy az ápolói hivatás idővel ismét megkapja az őt megillető rangot és megbecsülést. Addig pedig bizakodunk és kitartunk, mivel csodák akkor is vannak, ha nincsenek.
– Mit jelent önnek a kitüntetés?
– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Semmelweis-napon vehettem át az emléklapot, mert ez az egészségügyi dolgozók ünnepnapja, amikor egy perc erejéig ugyan, de mi kerülünk a figyelem középpontjába, és elismerik a munkánkat.

Az osztályvezető ápoló is Semmelweis Napi Kitüntetésben részesült
Fotó: SopronMédia

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.