EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb XVI.kerület

Kitüntetésben részesült ifj. Tomhauser István

Tomhauser István pályafutásának sikereit sokban édesapjának köszönheti

A Testnevelési Egyetem diplomaosztó ünnepségén a Magyar Edzők Társasága elnökségének javaslatára idén is adtak át díjakat a legsikeresebb edzőknek.

Az Ormai László-díjat eddig egyetlen atlétaedző kapta meg, a világbajnok Márton Anita trénere, id. Eperjesi László, a második pedig nem más, mint a kerületi sportegyesület, az Ikarus BSE atlétika-szakosztályának vezetőedzője, ifj. Tomhauser István. Az elismerés elsősorban a dr. Baji Balázzsal végzett páratlanul sikeres közös munkának köszönhető, amelynek eddigi csúcspontja a 2017-es londoni világbajnokságon szerzett bronzérem volt.

Az ikarusatletika.hu beszámolója szerint a kitüntetett edző elmondta, pályafutásának sikereiben nagy szerepet játszott édesapja, illetve azok a sportolók, kollégák, akikkel együtt dolgozott, de a kitartó, következetes munka is hasonlóan lényeges volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.