EUR: 323,31 Ft
CHF: 286,20 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Dunaújváros

Kitüntették Csadi Zoltánt

Rétvári Bencétől, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszterhelyettesétől vehette át a Magyar Ezüst Érdemkereszt elismerést Csadi Zoltán, a Bartók Kamaraszínház igazgatóhelyettese a Pesti Vigadóban. A színművész a magyar kultúra határainkon belüli és határainkon túli ápolásáért végzett munkája, az értékteremtésért vívott erőfeszítései jutalmául kapta meg a kitüntetést.

Csadi Zoltán maga is a Felvidékről származik, 2006 óta tagja a Bartók Kamaraszínháznak. 2016-ban drámainstruktorként végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Idén mindezt a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudományi mesterszakán szerzett diplomával egészítette ki.

Csadi Zoltán több mint egy évtizede tagja a Bartók társulatának Fotó: dunaujvaros.com

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.