2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb XIII.kerület

Kivirágzott a Gyöngyösi sétány

Immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg az egynyári virágok bemutatóját a Gyöngyösi sétányon.

Sokan megcsodálják az egynyári virágokat (Fotó: Keresztesi Balázs)

A tavaszi időszak komplex fenntartási munkái idén a Gyöngyösi sétány néhány éve felújított gyepfelületeinek műtrágyázásával kezdődtek, ennek köszönhetően a terület mára gyönyörű, egységes pázsittal büszkélkedhet, ami még jobban kiemeli a virágágyások szépségét.
Április elejétől tömegesen virágzott a tulipán, a jácint és a nefelejcs, és szép, kontrasztos színekben pompázott az ősz óta díszítő árvácskákkal mindaddig, amíg le nem cserélték egynyári növényekre, amelyek őszig virágoznak, így mindig színt adnak a köztereknek.
Márpedig bőven ültettek virágot az illetékesek, hiszen a kerület közterületeire idén csaknem 70 ezer tő egynyári virágot telepítettek. Ebből a Gyöngyösi sétányon 22 ezer tő színesíti a teret.
A több éve a természetesség jegyében kialakított egynyári virágos gyepfelület idén is izgalmas foltja a sétánynak.
Egynyári virágágyásokkal találkozhatnak még a Béke téren, az Országbíró lakótelepen, a Gyermek téren, a József Attila téren és a Vizafogó lakótelepen.


Idén kísérleti jelleggel a három vadvirágos ágyás mindegyikét máshonnan származó egynyári vadvirágos vetőmaggal vetették be. Az egyik Hollandiából, a másik Szlovákiából, a harmadik pedig Magyarországról származó virágkeverékből áll. Az így kialakított növényfelület az egynyári virágágyásoknál természetközelibb képet mutató, alacsonyabb költségigényű zöldfelület. Hasonló vadvirágos rétet alakítottak ki a Marina parton is.

Kapcsolódó Cikkek