2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb XIII.kerület

Kivirágzott a Gyöngyösi sétány

Immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg az egynyári virágok bemutatóját a Gyöngyösi sétányon.

Sokan megcsodálják az egynyári virágokat (Fotó: Keresztesi Balázs)

A tavaszi időszak komplex fenntartási munkái idén a Gyöngyösi sétány néhány éve felújított gyepfelületeinek műtrágyázásával kezdődtek, ennek köszönhetően a terület mára gyönyörű, egységes pázsittal büszkélkedhet, ami még jobban kiemeli a virágágyások szépségét.
Április elejétől tömegesen virágzott a tulipán, a jácint és a nefelejcs, és szép, kontrasztos színekben pompázott az ősz óta díszítő árvácskákkal mindaddig, amíg le nem cserélték egynyári növényekre, amelyek őszig virágoznak, így mindig színt adnak a köztereknek.
Márpedig bőven ültettek virágot az illetékesek, hiszen a kerület közterületeire idén csaknem 70 ezer tő egynyári virágot telepítettek. Ebből a Gyöngyösi sétányon 22 ezer tő színesíti a teret.
A több éve a természetesség jegyében kialakított egynyári virágos gyepfelület idén is izgalmas foltja a sétánynak.
Egynyári virágágyásokkal találkozhatnak még a Béke téren, az Országbíró lakótelepen, a Gyermek téren, a József Attila téren és a Vizafogó lakótelepen.


Idén kísérleti jelleggel a három vadvirágos ágyás mindegyikét máshonnan származó egynyári vadvirágos vetőmaggal vetették be. Az egyik Hollandiából, a másik Szlovákiából, a harmadik pedig Magyarországról származó virágkeverékből áll. Az így kialakított növényfelület az egynyári virágágyásoknál természetközelibb képet mutató, alacsonyabb költségigényű zöldfelület. Hasonló vadvirágos rétet alakítottak ki a Marina parton is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.