EUR: 332,45 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb XX.kerület

Klasszis támadó a jégen

A Ferencváros jégkorongcsapatában folytatja pályafutását a két elit világbajnokságot is megjárt százszoros válogatott támadó, Nagy Gergő. A hazai mérkőzéseit Pesterzsébeten játszó zöld-fehérek komoly tervekkel vágnak neki a bajnokságnak.

Gergő (hátul) két éve a szlovákokkal is megüzdött az oroszországi elit vb-n (MTI/EPA/Anatolij Malcev)

A rutinos hokis minden bizonnyal a 2018/2019-es szezonra készülő, alapjaiban átalakuló Fradi-keret meghatározó alakja lesz. Nagy Gergő az Alba Volán ificsapataiban kezdett jégkorongozni. 2005-ben, mindössze 15 évesen már ott volt egy U18-as világbajnokságon, amelynek mind az öt mérkőzésén jégre is lépett, sőt, 2+2 ponttal vette ki a részét a feljutásból. Mindössze 17 évesen a felnőtt bajnokságban is bemutatkozott, 33 meccsen 15+6 ponttal. Ezután egy idényt az utánpótlásáról híres osztrák Red Bull Salzburgnál töltött, majd hazatérése után a 2008/2009-es szezonban a Fehérvár EBEL-csapatában találta magát, ahol 49 meccsen gyűjtött 6+12 pontjával és 40 kiállításpercével szinte berobbant a köztudatba − foglalta össze pályafutását a fradi.hu.
Útja Miskolcra, Érsekújvárra, majd az Egyesült Államokba vezetett, ahonnan visszatérve még Fehérváron és a MAC-ban szerepelt, hogy egy újabb tengerentúli kitérő után a pesterzsébeti csapatban kössön ki.
Fiatalon nyújtott teljesítményével felhívta magára Pat Cortina szövetségi kapitány figyelmét is, aki nyolc barátságos találkozó után magával vitte a 2009-es svájci elit világbajnokságra, amelyen a magyar válogatott 70 év elteltével szerepelhetett ismét a legjobbak között. Nagy Gergő a tornán három mérkőzésen kapott szerepet. A nemzeti csapattal az elbukott budapesti olimpiai selejtező után megjárta az emlékezetes szentpétervári A-csoportos világbajnokságot, sőt, a fehéroroszok elleni emlékezetes győztes találkozón gólt is szerzett.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.