2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb XX.kerület

Klasszis támadó a jégen

A Ferencváros jégkorongcsapatában folytatja pályafutását a két elit világbajnokságot is megjárt százszoros válogatott támadó, Nagy Gergő. A hazai mérkőzéseit Pesterzsébeten játszó zöld-fehérek komoly tervekkel vágnak neki a bajnokságnak.

Gergő (hátul) két éve a szlovákokkal is megüzdött az oroszországi elit vb-n (MTI/EPA/Anatolij Malcev)

A rutinos hokis minden bizonnyal a 2018/2019-es szezonra készülő, alapjaiban átalakuló Fradi-keret meghatározó alakja lesz. Nagy Gergő az Alba Volán ificsapataiban kezdett jégkorongozni. 2005-ben, mindössze 15 évesen már ott volt egy U18-as világbajnokságon, amelynek mind az öt mérkőzésén jégre is lépett, sőt, 2+2 ponttal vette ki a részét a feljutásból. Mindössze 17 évesen a felnőtt bajnokságban is bemutatkozott, 33 meccsen 15+6 ponttal. Ezután egy idényt az utánpótlásáról híres osztrák Red Bull Salzburgnál töltött, majd hazatérése után a 2008/2009-es szezonban a Fehérvár EBEL-csapatában találta magát, ahol 49 meccsen gyűjtött 6+12 pontjával és 40 kiállításpercével szinte berobbant a köztudatba − foglalta össze pályafutását a fradi.hu.
Útja Miskolcra, Érsekújvárra, majd az Egyesült Államokba vezetett, ahonnan visszatérve még Fehérváron és a MAC-ban szerepelt, hogy egy újabb tengerentúli kitérő után a pesterzsébeti csapatban kössön ki.
Fiatalon nyújtott teljesítményével felhívta magára Pat Cortina szövetségi kapitány figyelmét is, aki nyolc barátságos találkozó után magával vitte a 2009-es svájci elit világbajnokságra, amelyen a magyar válogatott 70 év elteltével szerepelhetett ismét a legjobbak között. Nagy Gergő a tornán három mérkőzésen kapott szerepet. A nemzeti csapattal az elbukott budapesti olimpiai selejtező után megjárta az emlékezetes szentpétervári A-csoportos világbajnokságot, sőt, a fehéroroszok elleni emlékezetes győztes találkozón gólt is szerzett.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.