2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb XX.kerület

Klasszis támadó a jégen

A Ferencváros jégkorongcsapatában folytatja pályafutását a két elit világbajnokságot is megjárt százszoros válogatott támadó, Nagy Gergő. A hazai mérkőzéseit Pesterzsébeten játszó zöld-fehérek komoly tervekkel vágnak neki a bajnokságnak.

Gergő (hátul) két éve a szlovákokkal is megüzdött az oroszországi elit vb-n (MTI/EPA/Anatolij Malcev)

A rutinos hokis minden bizonnyal a 2018/2019-es szezonra készülő, alapjaiban átalakuló Fradi-keret meghatározó alakja lesz. Nagy Gergő az Alba Volán ificsapataiban kezdett jégkorongozni. 2005-ben, mindössze 15 évesen már ott volt egy U18-as világbajnokságon, amelynek mind az öt mérkőzésén jégre is lépett, sőt, 2+2 ponttal vette ki a részét a feljutásból. Mindössze 17 évesen a felnőtt bajnokságban is bemutatkozott, 33 meccsen 15+6 ponttal. Ezután egy idényt az utánpótlásáról híres osztrák Red Bull Salzburgnál töltött, majd hazatérése után a 2008/2009-es szezonban a Fehérvár EBEL-csapatában találta magát, ahol 49 meccsen gyűjtött 6+12 pontjával és 40 kiállításpercével szinte berobbant a köztudatba − foglalta össze pályafutását a fradi.hu.
Útja Miskolcra, Érsekújvárra, majd az Egyesült Államokba vezetett, ahonnan visszatérve még Fehérváron és a MAC-ban szerepelt, hogy egy újabb tengerentúli kitérő után a pesterzsébeti csapatban kössön ki.
Fiatalon nyújtott teljesítményével felhívta magára Pat Cortina szövetségi kapitány figyelmét is, aki nyolc barátságos találkozó után magával vitte a 2009-es svájci elit világbajnokságra, amelyen a magyar válogatott 70 év elteltével szerepelhetett ismét a legjobbak között. Nagy Gergő a tornán három mérkőzésen kapott szerepet. A nemzeti csapattal az elbukott budapesti olimpiai selejtező után megjárta az emlékezetes szentpétervári A-csoportos világbajnokságot, sőt, a fehéroroszok elleni emlékezetes győztes találkozón gólt is szerzett.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.