EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Sopron

Koncert a nosztalgiázni vágyóknak

Augusztus 12-én a Csendtörők zenekar lép fel az Erzsébet-kertben. Mint ismert, nyáron vasárnaponként a város két zenepavilonja ad otthont a különböző stílusokban játszó helyi zenekaroknak. Pár nappal később pedig a TIT-ben is játszik a nosztalgiaegyüttes.

A Koncertek a szabadban eseménysorozat vasárnapról vasárnapra megmozgatja a helyi zenebarát közönséget, és hol a Várisi-, hol az Erzsébet-kerti zenepavilonban lépnek fel az együttesek.


A Csendtörők zenekart 2007-ben alapította Hasprai Erzsébet és Kedmenecz József. Eleinte tehetséges iskolás gyerekek produkcióját kísérték, támogatták, akik sikert sikerre halmozva számtalan elismerést kaptak a különböző tehetségkutató versenyeken. Később megalakult a Kék Nefelejcs Népdalkör, velük együtt sokszínű zenei palettával mutatkoztak be a nyugdíjasklubok által szervezett programokon.

Több ízben szerveztek Sopron város iskolás gyerekeinek interaktív zenés délutánt. A zenekar azonban a későbbiek során is hű maradt eredeti célkitűzéseihez, és ma is rendszeresen jótékonykodik.


Időközben bővült a tagok és ezzel a hangszerek száma is. A zenészek szerint az évek során szemük láttára teljesedtek ki a városban az egyre jobb fesztiválok, programok, észrevették azonban, hogy az idősebb korosztály tagjainak és a nosztalgiázni vágyóknak kevesebb lehetőségük van az ilyenfajta szórakozásra.

Ezt az űrt szeretnék betölteni zenéjükkel a Csendtörők, és elhatározták, hogy a jövőben főleg közismert magyar, már-már elfeledett dalokkal szórakoztatják az idősebb, illetve a dallamos, lírai hangvételű dalok szerelmeseinek táborát.

A közelmúltban megújult zenekar tagjai: Németh Lajos (mandolin), Kedmencz józsef (akusztikus gitár, ének), Hasprai Erzsébet (ének, egyéb ritmushangszerek), Pete Gyula (basszgitár), Buczkó András (tangóharmonika, vokál), Boros János (dob, ének).
A Csendtörők legközelebb augusztus 12-én az Erzsébet-kerti zenepavilonban, augusztus 15-én pedig a TIT Nagytermében ad koncertet.

Csendtörők-koncertek:

Augusztus 12. 18 óra
Erzsébet-kerti zenepavilon

Augusztus 15. 18.30
TIT Nagyterem

A Csendtörők zenekar a nosztalgiázni vágyó közönséget szeretné első sorban kiszolgálni
Fotó: Csendtörők

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.