EUR: 332,42 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Sopron

Koncert a nosztalgiázni vágyóknak

Augusztus 12-én a Csendtörők zenekar lép fel az Erzsébet-kertben. Mint ismert, nyáron vasárnaponként a város két zenepavilonja ad otthont a különböző stílusokban játszó helyi zenekaroknak. Pár nappal később pedig a TIT-ben is játszik a nosztalgiaegyüttes.

A Koncertek a szabadban eseménysorozat vasárnapról vasárnapra megmozgatja a helyi zenebarát közönséget, és hol a Várisi-, hol az Erzsébet-kerti zenepavilonban lépnek fel az együttesek.


A Csendtörők zenekart 2007-ben alapította Hasprai Erzsébet és Kedmenecz József. Eleinte tehetséges iskolás gyerekek produkcióját kísérték, támogatták, akik sikert sikerre halmozva számtalan elismerést kaptak a különböző tehetségkutató versenyeken. Később megalakult a Kék Nefelejcs Népdalkör, velük együtt sokszínű zenei palettával mutatkoztak be a nyugdíjasklubok által szervezett programokon.

Több ízben szerveztek Sopron város iskolás gyerekeinek interaktív zenés délutánt. A zenekar azonban a későbbiek során is hű maradt eredeti célkitűzéseihez, és ma is rendszeresen jótékonykodik.


Időközben bővült a tagok és ezzel a hangszerek száma is. A zenészek szerint az évek során szemük láttára teljesedtek ki a városban az egyre jobb fesztiválok, programok, észrevették azonban, hogy az idősebb korosztály tagjainak és a nosztalgiázni vágyóknak kevesebb lehetőségük van az ilyenfajta szórakozásra.

Ezt az űrt szeretnék betölteni zenéjükkel a Csendtörők, és elhatározták, hogy a jövőben főleg közismert magyar, már-már elfeledett dalokkal szórakoztatják az idősebb, illetve a dallamos, lírai hangvételű dalok szerelmeseinek táborát.

A közelmúltban megújult zenekar tagjai: Németh Lajos (mandolin), Kedmencz józsef (akusztikus gitár, ének), Hasprai Erzsébet (ének, egyéb ritmushangszerek), Pete Gyula (basszgitár), Buczkó András (tangóharmonika, vokál), Boros János (dob, ének).
A Csendtörők legközelebb augusztus 12-én az Erzsébet-kerti zenepavilonban, augusztus 15-én pedig a TIT Nagytermében ad koncertet.

Csendtörők-koncertek:

Augusztus 12. 18 óra
Erzsébet-kerti zenepavilon

Augusztus 15. 18.30
TIT Nagyterem

A Csendtörők zenekar a nosztalgiázni vágyó közönséget szeretné első sorban kiszolgálni
Fotó: Csendtörők

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.