EUR: 323,34 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Belföld

Azonnal beavatkozunk, ha bármi veszélyeztetné az ünnep lebonyolítását

Azonnal be lehet avatkozni, ha bármi történne, ami veszélyezteti az ünnep lebonyolítását – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában az augusztus 20-i előkészületekkel kapcsolatban.

Kovács Zoltán, aki a nemzeti ünnepet előkészítő operatív törzs vezetője is, közölte: a budapesti operatív törzs mellett – amely a fővárosi állami rendezvények megszervezéséért és lebonyolításáért felel -, van a rendőrségnek egy országos törzse, amely figyelemmel kíséri az ünnephez kapcsolódó több mint 250 rendezvényt, amelyek egy része már pénteken elkezdődik.


Szerinte ez a záloga annak, hogy a 2006-os tragédia ne ismétlődhessen meg, hiszen az Országos Meteorológiai Szolgálattól az Országos Mentőszolgálaton át a rendőrség, a katasztrófavédelem és egy sor más szervezet részvételével minden olyan információ azonnal rendelkezésre áll, amely alapján “felelős és jó döntéseket lehet hozni, ha erre szükség van”. Elmondta azt is: a meteorológia tízperces előrejelzéseket ad az operatív törzsnek, és ugyanígy azonnal információkat kapnak bármilyen incidensről vagy közlekedési balesetről is. Ha bármi történne a tűzijáték alatt, azonnal le lehet állítani a látványosságot – tette hozzá.

Kovács Zoltán azt mondta: igazi nyárias időre lehet számítani, ideális körülmények között lehet majd tűzijátékot nézni a jelenlegi előrejelzések szerint. Megjegyezte: volt olyan az elmúlt nyolc évben, hogy a tűzijátékot 650-700 ezer ember nézte.


Kapcsolódó Cikkek

 • Startupok indítását segítik a BME-n

  Startupok indítását segítik a BME-n

  A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) programot indít Startup Campus BME Powered by Hiventures néven a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

 • Tizenkét év fegyházba került az ékszerbolti késes rablás

  Tizenkét év fegyházba került az ékszerbolti késes rablás

  Tizenkét év fegyházra ítélte szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) azt a férfit, aki a tényállás szerint néhány hónapja két ékszerboltban is rablást kísérelt meg – közölte a Fővárosi Főügyészség.

 • Elgázolt egy embert a Tokaj InterCity

  Elgázolt egy embert a Tokaj InterCity

  Elgázolt egy embert a Debrecen-Miskolc felől a Keleti pályaudvarra tartó Tokaj InterCity délelőtt Aszód és Gödöllő között – közölte a Mávinform az MTI-vel.