EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Azonnal beavatkozunk, ha bármi veszélyeztetné az ünnep lebonyolítását

Azonnal be lehet avatkozni, ha bármi történne, ami veszélyezteti az ünnep lebonyolítását – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában az augusztus 20-i előkészületekkel kapcsolatban.

Kovács Zoltán, aki a nemzeti ünnepet előkészítő operatív törzs vezetője is, közölte: a budapesti operatív törzs mellett – amely a fővárosi állami rendezvények megszervezéséért és lebonyolításáért felel -, van a rendőrségnek egy országos törzse, amely figyelemmel kíséri az ünnephez kapcsolódó több mint 250 rendezvényt, amelyek egy része már pénteken elkezdődik.


Szerinte ez a záloga annak, hogy a 2006-os tragédia ne ismétlődhessen meg, hiszen az Országos Meteorológiai Szolgálattól az Országos Mentőszolgálaton át a rendőrség, a katasztrófavédelem és egy sor más szervezet részvételével minden olyan információ azonnal rendelkezésre áll, amely alapján “felelős és jó döntéseket lehet hozni, ha erre szükség van”. Elmondta azt is: a meteorológia tízperces előrejelzéseket ad az operatív törzsnek, és ugyanígy azonnal információkat kapnak bármilyen incidensről vagy közlekedési balesetről is. Ha bármi történne a tűzijáték alatt, azonnal le lehet állítani a látványosságot – tette hozzá.

Kovács Zoltán azt mondta: igazi nyárias időre lehet számítani, ideális körülmények között lehet majd tűzijátékot nézni a jelenlegi előrejelzések szerint. Megjegyezte: volt olyan az elmúlt nyolc évben, hogy a tűzijátékot 650-700 ezer ember nézte.


Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  Sok sikert és eredményt ért el a magyar nemzetpolitika a határon túli nemzetrészekkel együttműködve az elmúlt években – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol előadást tartott a Pro Civis társulás által idén már kilencedik éve megrendezett Önkormányzati Szabadegyetemen.

 • Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Meghalt egy motoros, amikor összeütközött egy autóval az az M5-ös autópályán Csengele közelében pénteken délután, a sztráda Röszke felé vezető oldalát lezárták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

 • Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták pénteken azt az 1,2 milliárd forintos beruházással megépült 13 kilométeres kerékpárutat, amely Kecskéden és Környén át összeköti Oroszlányt és Tatabányát, valamint lehetőséget teremt a majki kamalduli kolostor elérésére is.