EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Érd

Koszorúzás az oroszlános emlékműnél

Fotó: Csöngedy Anikó

Szentmisével és koszorúzással emlékeztek meg Érden a mohácsi csatában elhunyt II. Lajos királyra, valamint a magyar és lengyel katonákra. A király és a magyar sereg 1526-ban innen indult Mohácsra, és itt csatlakoztak hozzájuk a lengyel segédcsapatok. Évtizedes hagyomány Ófaluban ez a júliusi megemlékezés; az elhunytakért, a két nemzetért a Szent Mihály templomban volt szentmise, ezt követte az 1926-ban létesített oroszlános emlékműnél a koszorúzás. A megemlékezést az Érdi Magyar–Lengyel Kulturális Egyesület szervezte.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.