EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Extra

Kovács Kati: A férjem az egyetlen férfi az életemben

Huszonkét év után is szerelmes a férjébe Kovács Kati. A Kossuth-díjas énekesnő szerint az a titkuk, hogy képesek bocsánatot kérni egymástól. A művésznő most is sugárzó, de állítja: szívesen lenne újra harmincas, ami élete legjobb korszaka volt. Nem adatott meg neki, hogy saját gyermeke legyen, mégis kapott az élettől 12 gyereket és unokát.

„Még mindig milyen szép” – bókoltak nemrég Kovács Kati Kossuth-díjas énekesnőnek Oláh Gergővel közös fotója alatt az Instagramon. Sokak szerint 20 évet is letagadhatna, az énekesnő azonban nagyon szerény: – Nincs semmilyen titkom, és őszintén szólva nem is úgy nézek ki, ahogy szeretnék. Jó lenne, ha újra 35 éves lehetnék, mert az nagyon jó korszaka volt az életemnek. Abban a korban az ember már kellőképpen tudatos, de még „gyerek” – mondta mosolyogva a Lokálnak az énekesnő, akinek töretlen a karrierje, amióta 1965-ben, 20 évesen megnyerte a Ki mit tud?-ot és Az év hangja lett. Előtte két évig orvosírnok volt, amit nagyon élvezett, de egyértelmű volt, hogy a színpadon kell énekelnie.
– Több orvos mellett dolgoztam és segítettem az adminisztratív teendőkben, kartonoztam. Időnként injekciókat is beadtam, de sosem vénásan, mert azt csak orvos adhatta. Egyéb dolgokban is segítettem, például vérnyomásmérés, receptírás. Szerintem nagyon sok közös van a gyógyító és a színpadi ember munkájában, itt is sokszor az emberek lelkével foglalkozunk. Meggyőződésem, ahhoz, hogy valaki meggyógyuljon, a szép, kedves szavak ugyanolyan fontosak, mint maguk a kezelések. Mindig is érdekelt a gyógyítás, bár nagyon félek az orvosoktól, és szerencsére nagyon ritkán vagyok beteg – mondta az énekesnő, aki még mindig folyamatosan koncertezik. Férjével tölti minden szabadidejét, és ha nincs túl meleg, szívesen sportolnak is, teniszezni járnak. Ez a harmónia nem véletlen: Kovács Kati már 22 éve szereti a férjét.
– A megismerkedésünk elején azt mondta, hogy nem szeretne szerepelni, és én ezt maximálisan tiszteletben tartom. Ő az egyetlen férfi az életemben, és korábban is ő volt, visszafelé már nem nézek. Azt hiszem, hogy a tolerancia, a bizalom és a szeretet egy kapcsolat motorja, de ne hagyjuk ki azt sem, hogy egyébként jóképű, és imádom a hangját is. Lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de még sosem veszekedtünk, ez persze valahol nem csoda, hiszen hárman vagyunk testvérek, így én a békülést kerestem minden szituációban. Egy kapcsolat pedig attól tud jól működni, ha tudunk bocsánatot kérni, a házasság egy csapatmunka, és tekintettel kell lenni a másikra – mesélte az énekesnő, aki ahogy fogalmaz, a „gyerekekkel” töltötte a nyarat, együtt izgult velük a felvételi miatt. Testvérei gyerekeit, unokáit ugyanis úgy szereti, mintha a sajátjai lennének, és annyira erős a kötelék, hogy anyák napján is felköszöntik őt. Az énekesnőnek nem adatott meg, hogy saját gyermeke szülessen, de kapott 12 gyereket, unokát.
– Jólesik, hogy ők vannak nekem. És nagyon büszke vagyok rájuk. Az egyik unokaöcsém például 25 éves, és egyetemista társaival kifejlesztettek egy olyan kesztyűt, amely a vakoknak visszaadja az olvasás élményét. Csodálatosak, okosak, de könnyen lehet, hogy elfogult vagyok… – tette hozzá nevetve.


Kovács Kati énekesnő 
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Kovács Kati a harmincas évei elején fotó: Fortepan

Kovács Kati és Oláh Gergő fotó: Instagram

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.