2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Szeged

Közel 25 méter magas az új szegedi stadion

Gyors tempóban halad a Szeged-csanádi Egyházmegye beruházásában megvalósuló Szegedi Ifjúsági Centrum építése.

Alig négy hónappal az alapkőletétel után elérte legmagasabb pontját a Szegedi Ifjúsági Centrum épülete. A kivitelező Market Építő Zrt. – az építőipar 800 éves hagyományához híven – bokrétaünnepség keretében köszönte meg a dolgozók eddigi munkáját. A bokréta ezúttal 24,53 méter magasra került, később pedig az épület körül kap helyet a földlabdás facsemete.


Négy hónap alatt elérte maximális magasságát

A sportolók és a szurkolók egyaránt várják az új stadiont

Gyors tempóban halad a Szeged-csanádi Egyházmegye beruházásában megvalósuló Szegedi Ifjúsági Centrum építése. Az UEFA 4-es előírásának megfelelő, 8000 fő befogadására alkalmas stadion és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények, valamint a sportszálló építése átlagosan 200 embernek ad munkát, többségük helyi és környékbeli.

Van igény a stadionra

– A szegedi szurkolók nagyon régóta várják már, hogy legyen végre egy normális futballstadion a városban. Biztos vagyok benne, hogy nemcsak Szegedről, hanem Csongrád megye más településeiről, így Makóról és Hódmezővásárhelyről is járnak majd szurkolni vágyó emberek az új arénába. A családok számára is kellemes kikapcsolódást nyújthat a minden igényt kielégítő, korszerű létesítmény. Nagy előnye a Szegedi Ifjúsági Centrumnak, hogy könnyen megközelíthető helyen lesz, így akár tömegközlekedéssel is el lehet jutni egy-egy mérkőzésre – fejtette ki álláspontját Gál Attila, a Majestic Ultras egyik tagja.

A szerkezetépítési munkák befejeztével hamarosan megkezdődhetnek a belső munkálatok és homlokzat „becsomagolása”. A tetőlemezelési folyamatokkal párhuzamosan zajlik a szigetelés, a lépcsőelemek elhelyezése, az útépítési munkák egy része, valamint az edzőpályák kivitelezése. Az egyik legérdekesebb folyamat, hogy az országban először itt készült úgynevezett előfeszített pillér, amelynek a tömege meghaladja a 33 tonnát. Az építkezés a tervezettek szerint, a megfelelő ütemben halad.


Várják a hazatérést

Szegediként nagyon izgatottan várom, hogy elkészüljön a Szegedi Ifjúsági Centrum. Régóta dédelgetett álmunk, hogy végre hazatérjünk, és ez most a stadion építésével elérhető közelségbe került. Úgy gondolom, hogy Szeged megérdemel egy európai színvonalú létesítményt, hiszen a szurkolók az elmúlt években bebizonyították, hogy egy jó meccsért megtöltik a lelátókat – mondta az új stadion kapcsán Farkas Márk, a Szeged-Grosics Akadémia csapatkapitánya.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.