EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Szeged

Közel 25 méter magas az új szegedi stadion

Gyors tempóban halad a Szeged-csanádi Egyházmegye beruházásában megvalósuló Szegedi Ifjúsági Centrum építése.

Alig négy hónappal az alapkőletétel után elérte legmagasabb pontját a Szegedi Ifjúsági Centrum épülete. A kivitelező Market Építő Zrt. – az építőipar 800 éves hagyományához híven – bokrétaünnepség keretében köszönte meg a dolgozók eddigi munkáját. A bokréta ezúttal 24,53 méter magasra került, később pedig az épület körül kap helyet a földlabdás facsemete.


Négy hónap alatt elérte maximális magasságát

A sportolók és a szurkolók egyaránt várják az új stadiont

Gyors tempóban halad a Szeged-csanádi Egyházmegye beruházásában megvalósuló Szegedi Ifjúsági Centrum építése. Az UEFA 4-es előírásának megfelelő, 8000 fő befogadására alkalmas stadion és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények, valamint a sportszálló építése átlagosan 200 embernek ad munkát, többségük helyi és környékbeli.

Van igény a stadionra

– A szegedi szurkolók nagyon régóta várják már, hogy legyen végre egy normális futballstadion a városban. Biztos vagyok benne, hogy nemcsak Szegedről, hanem Csongrád megye más településeiről, így Makóról és Hódmezővásárhelyről is járnak majd szurkolni vágyó emberek az új arénába. A családok számára is kellemes kikapcsolódást nyújthat a minden igényt kielégítő, korszerű létesítmény. Nagy előnye a Szegedi Ifjúsági Centrumnak, hogy könnyen megközelíthető helyen lesz, így akár tömegközlekedéssel is el lehet jutni egy-egy mérkőzésre – fejtette ki álláspontját Gál Attila, a Majestic Ultras egyik tagja.

A szerkezetépítési munkák befejeztével hamarosan megkezdődhetnek a belső munkálatok és homlokzat „becsomagolása”. A tetőlemezelési folyamatokkal párhuzamosan zajlik a szigetelés, a lépcsőelemek elhelyezése, az útépítési munkák egy része, valamint az edzőpályák kivitelezése. Az egyik legérdekesebb folyamat, hogy az országban először itt készült úgynevezett előfeszített pillér, amelynek a tömege meghaladja a 33 tonnát. Az építkezés a tervezettek szerint, a megfelelő ütemben halad.


Várják a hazatérést

Szegediként nagyon izgatottan várom, hogy elkészüljön a Szegedi Ifjúsági Centrum. Régóta dédelgetett álmunk, hogy végre hazatérjünk, és ez most a stadion építésével elérhető közelségbe került. Úgy gondolom, hogy Szeged megérdemel egy európai színvonalú létesítményt, hiszen a szurkolók az elmúlt években bebizonyították, hogy egy jó meccsért megtöltik a lelátókat – mondta az új stadion kapcsán Farkas Márk, a Szeged-Grosics Akadémia csapatkapitánya.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek