2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Nagykanizsa

Kristóf életét is adta…

Szent Kristóf ünnepéhez közeledve a város több pontján is megáldották a járműveket a múlt vasárnapi szentmisék után. A Kórházkápolnánál és a Felsőtemplomnál is sokan kérték az égi segítséget a biztonságos, balesetmentes közlekedéshez.

Szűcs Imre plébános felidézte, hogy Szent Kristóf vértanú az úton lévők védőszentje annak emlékére, hogy hatalmas fizikai erejét kihasználva egy gyors sodrású folyón segített az átkelésben mindazoknak, akik féltek egyedül átmenni az egyik partról a másikra.


Szűcs Imre plébános szentelt vizet hint az előtte elhaladó autókra (Fotó: Gergely Szilárd)

Bár Kristóf azon szentek sorába tartozik, akiknek létezését történetileg nem lehet egyértelműen igazolni, mégis oly nagy tiszteletnek örvend, hogy e téren igen sok, bizonyíthatóan létezett szent fölött áll, olvasható róla Diós István A szentek élete című munkájában.

Az óriás férfit az a vágy fűtötte, hogy szolgálatait a leghatalmasabb úrnak ajánlja fel. Először egy királyhoz szegődött, de mert az félt az ördögtől, otthagyta, és az ördög szolgálatába állt. Csakhogy az ördög félt a kereszt jelétől – így jutott el Kristóf végül Krisztushoz.

Amikor Jézust kereste, egy remete azt a tanácsot adta neki, ha vele akar találkozni, keresztelkedjék meg, és legyen a felebarátai szolgálatára. Kristóf megfogadta a tanácsot, majd életét is adta a Megváltóért és hitéért.

Kapcsolódó Cikkek