EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Nagykanizsa

Kristóf életét is adta…

Szent Kristóf ünnepéhez közeledve a város több pontján is megáldották a járműveket a múlt vasárnapi szentmisék után. A Kórházkápolnánál és a Felsőtemplomnál is sokan kérték az égi segítséget a biztonságos, balesetmentes közlekedéshez.

Szűcs Imre plébános felidézte, hogy Szent Kristóf vértanú az úton lévők védőszentje annak emlékére, hogy hatalmas fizikai erejét kihasználva egy gyors sodrású folyón segített az átkelésben mindazoknak, akik féltek egyedül átmenni az egyik partról a másikra.


Szűcs Imre plébános szentelt vizet hint az előtte elhaladó autókra (Fotó: Gergely Szilárd)

Bár Kristóf azon szentek sorába tartozik, akiknek létezését történetileg nem lehet egyértelműen igazolni, mégis oly nagy tiszteletnek örvend, hogy e téren igen sok, bizonyíthatóan létezett szent fölött áll, olvasható róla Diós István A szentek élete című munkájában.

Az óriás férfit az a vágy fűtötte, hogy szolgálatait a leghatalmasabb úrnak ajánlja fel. Először egy királyhoz szegődött, de mert az félt az ördögtől, otthagyta, és az ördög szolgálatába állt. Csakhogy az ördög félt a kereszt jelétől – így jutott el Kristóf végül Krisztushoz.

Amikor Jézust kereste, egy remete azt a tanácsot adta neki, ha vele akar találkozni, keresztelkedjék meg, és legyen a felebarátai szolgálatára. Kristóf megfogadta a tanácsot, majd életét is adta a Megváltóért és hitéért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.