2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Hódmezővásárhely

Kucsora Istvánra emlékeztek a Kéktó Fesztiválon

Kilencedik alkalommal rendezték meg augusztus 10. és 12. között a Kéktó Fesztivált Hódmezővásárhelyen. Az esemény első napján, pénteken a résztvevők a hagyományokhoz hűen körbelovagolták Ráróst, majd Derekegyház-Tompahátnál emlékeztek meg a kéktói ménes alapító tulajdonosáról, Kucsora Istvánról.

Kucsora Péter, a fesztivál főszervezője elmondta, hogy az édesapja, Kucsora István szellemisége körül forgott az egész hétvége. Az ő emlékére, tiszteletére zajlott az összes lovasverseny, amelyekre rengetegen eljöttek, hiszen egy országos megmérettetésen sem szoktak annyian részt venni, mint ahányan a Kéktói Fesztiválra érkeztek.


– Innentől kezdve ezt a rendezvényt az ő emlékének fogjuk szentelni minden évben, hogy minél tovább fennmaradjon a neve, hiszen nagyon sokat dolgozott az országért és a lótenyésztésért – fogalmazott Kucsora Péter.

Kucsora Péter, a IX. Kéktó Fesztivál főszervezője

A szervezők rengeteg színes programmal várták az érdeklődőket a Kucsora birtokon, ahol reggeltől estig finom falatokkal, ugrálóvárral, lovakkal, szamarakkal, tánccal, zenével és rengeteg érdekességgel találkozhattak kicsik és nagyok egyaránt. Ringbe szállhattak a malackodni vágyók, hiszen a szokásokhoz híven idén is megrendezték a malacfogó versenyt, amit minden évben óriási érdeklődés övez.

Ringbe szállhattak a malackodni vágyók is

A zárónapon különböző lovasversenyek és -bemutatók szórakoztatták a közönséget, valamint a Kéktó legerősebb emberei is megmutatták izmaikat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.