EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Hódmezővásárhely

Kucsora Istvánra emlékeztek a Kéktó Fesztiválon

Kilencedik alkalommal rendezték meg augusztus 10. és 12. között a Kéktó Fesztivált Hódmezővásárhelyen. Az esemény első napján, pénteken a résztvevők a hagyományokhoz hűen körbelovagolták Ráróst, majd Derekegyház-Tompahátnál emlékeztek meg a kéktói ménes alapító tulajdonosáról, Kucsora Istvánról.

Kucsora Péter, a fesztivál főszervezője elmondta, hogy az édesapja, Kucsora István szellemisége körül forgott az egész hétvége. Az ő emlékére, tiszteletére zajlott az összes lovasverseny, amelyekre rengetegen eljöttek, hiszen egy országos megmérettetésen sem szoktak annyian részt venni, mint ahányan a Kéktói Fesztiválra érkeztek.


– Innentől kezdve ezt a rendezvényt az ő emlékének fogjuk szentelni minden évben, hogy minél tovább fennmaradjon a neve, hiszen nagyon sokat dolgozott az országért és a lótenyésztésért – fogalmazott Kucsora Péter.

Kucsora Péter, a IX. Kéktó Fesztivál főszervezője

A szervezők rengeteg színes programmal várták az érdeklődőket a Kucsora birtokon, ahol reggeltől estig finom falatokkal, ugrálóvárral, lovakkal, szamarakkal, tánccal, zenével és rengeteg érdekességgel találkozhattak kicsik és nagyok egyaránt. Ringbe szállhattak a malackodni vágyók, hiszen a szokásokhoz híven idén is megrendezték a malacfogó versenyt, amit minden évben óriási érdeklődés övez.

Ringbe szállhattak a malackodni vágyók is

A zárónapon különböző lovasversenyek és -bemutatók szórakoztatták a közönséget, valamint a Kéktó legerősebb emberei is megmutatták izmaikat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.