EUR: 323,42 Ft
CHF: 287,97 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Szekszárd

Különleges képzés indul a főiskolán

Az idén is lehet jelentkezni a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (PTE KPVK) környezetkultúra alapszakára, ami a maga nemében különleges képzésnek számít a magyar felsőoktatásban.

Az idén induló képzés egyedülálló, hiszen csak Budapesten zajlik ilyen szakirányú oktatás Illusztráció: Nagy Nándor

Olyan, a környezetkultúra fejlesztésében közreműködő szakembereket képeznek a szakon, akik egyetemi tanulmányaik során korszerű ismeretekhez jutnak a művészetközvetítés, a művészeti projektek menedzselése terén is – értesültünk a PTE KPVK közleményéből.


A vizuális környezetünket is erőteljesen befolyásoló kulturális változások miatt egyre nagyobb az igény olyan kreatív szakemberekre, akik megfelelő tudás birtokában és kellő igényességgel képesek környezetkultúránkat formálni. A PTE KPVK által ebben az évben meghirdetett környezetkultúra szak ilyen szakemberek képzésére nyújt lehetőséget. A szak programja és szakiránya révén különlegesnek számít a magyar felsőoktatásban, hiszen Szekszárdon kívül csak Budapesten jelentkezhetnek hasonló képzésre az érdeklődők.

Az ismert szakemberek, tapasztalt művésztanárok közreműködésével zajló képzés keretében a hallgatók egyebek mellett megismerkedhetnek a környezettervezés folyamatával és a művészeti kommunikáció gyakorlatával is. Tudásukat így jól tudják kamatoztatni a végzést követően tervező-, építő- és dizájnstúdiók munkatársaiként, művészeti alapiskolák oktatóiként vagy művészeti projekteket menedzselők cégek alkalmazottaiként.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek