EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Szekszárd

Különleges képzés indul a főiskolán

Az idén is lehet jelentkezni a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (PTE KPVK) környezetkultúra alapszakára, ami a maga nemében különleges képzésnek számít a magyar felsőoktatásban.

Az idén induló képzés egyedülálló, hiszen csak Budapesten zajlik ilyen szakirányú oktatás Illusztráció: Nagy Nándor

Olyan, a környezetkultúra fejlesztésében közreműködő szakembereket képeznek a szakon, akik egyetemi tanulmányaik során korszerű ismeretekhez jutnak a művészetközvetítés, a művészeti projektek menedzselése terén is – értesültünk a PTE KPVK közleményéből.


A vizuális környezetünket is erőteljesen befolyásoló kulturális változások miatt egyre nagyobb az igény olyan kreatív szakemberekre, akik megfelelő tudás birtokában és kellő igényességgel képesek környezetkultúránkat formálni. A PTE KPVK által ebben az évben meghirdetett környezetkultúra szak ilyen szakemberek képzésére nyújt lehetőséget. A szak programja és szakiránya révén különlegesnek számít a magyar felsőoktatásban, hiszen Szekszárdon kívül csak Budapesten jelentkezhetnek hasonló képzésre az érdeklődők.

Az ismert szakemberek, tapasztalt művésztanárok közreműködésével zajló képzés keretében a hallgatók egyebek mellett megismerkedhetnek a környezettervezés folyamatával és a művészeti kommunikáció gyakorlatával is. Tudásukat így jól tudják kamatoztatni a végzést követően tervező-, építő- és dizájnstúdiók munkatársaiként, művészeti alapiskolák oktatóiként vagy művészeti projekteket menedzselők cégek alkalmazottaiként.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.