EUR: 323,45 Ft
CHF: 286,27 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Veszprém

Kultúra a csillagok alatt

Négy alkalommal hosszabb nyitvatartással várja látogatóit a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum több kiállítóhelye. A Laczkó Dezső Múzeum főépülete és a Bakonyi Ház augusztus 4-én, szombaton és 10-én, pénteken 12–22 óra között fogadja a vendégeket, míg a várbeli kiállítóhelyek: a Tűztorony, a Várbörtön és a Hősök Kapuja július 28-án, szombaton és augusztus 17-én, pénteken 12–22 óra között térnek el a megszokott nyitvatartásuktól. Ritka alkalom ez, amikor a vár legmagasabb pontjáról, a Tűztorony erkélyéről a város éjszakai panorámájában is gyönyörködhetünk.

A Hősök Kapujában is felkapcsolják a villanyt (fotó: Domján Attila, archív)

A nyitvatartás alatt a Várbörtön minden egész órakor induló turnusokban folyamatosan látogatható audio guide-dal, míg 19, 20 és 21 órakor csoportos tárlatvezetést is tartanak – a hatvanfős programokra érkezési sorrendben lehet jegyet váltani, amíg a turnusok be nem telnek.


Nem csak Szent Iván éjszakáján nyit ki sötétedés után is a múzeum (fotó: Domján Attila, archív)

A szervezett tárlatvezetések mellett megtekinthetők az állandó kiállítások és az időszaki tárlatok is. A múzeumban jelenleg Veszeli Lajos festőművész kiállítását, a Szent Jobbot egykor takaró kendőt és a hozzá kapcsolódó tárgyi emlékeket, valamint az egykori múzeumigazgató, Vajkai Aurél életművét bemutató, a néprajzos muzeológus születésének születésének 115. évfordulójára összeállított gyűjteményt is láthatja a közönség.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.