EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb XIV.kerület

Látnod kell a koronásdarvak fiókáit!

A szülőpáros folyamatosan a fiókákkal van (Fotó: zoobudapest.com)

Ismét „trónörökösök” cseperednek az Afrikában őshonos koronásdarvaknál. A szülőpár, Mami és Papi 1999 óta él az Állatkertben, fiókáik július elején születtek.

Mami és Papi igen gondos szülőpár. Egyetlen pillanatra sem hagyják magukra fiókáikat, folyamatosan velük vannak, és megtanítják őket többek között arra, hogy mit érdemes táplálék gyanánt felcsipegetni. Gondoskodásuk kiterjed a fiókák védelmére, még a gondozókkal szemben is: magasra szökkenve, rúgásokkal igyekeznek távol tartani mindenkit, aki a kicsinyek felé közelít. A fiókák nemcsak méretükben, hanem megjelenésükben is nagyon különböznek a felnőtt koronásdarvaktól. Tollazatuk ugyanis még pihés, vörösesbarna, illetve zsömleszínű, és a felnőttekre jellemző karcsú helyett tömzsi lábakon szaladgálnak. A fejükön pedig még semmi nyoma az aranyszínű tollkoronának, amelyről a faj a nevét kapta.


 

Kapcsolódó Cikkek

  • Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

    Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

    Harmincnégy színház részvételével, mintegy 200 programmal várja az érdeklődőket szombaton a Színházak Éjszakája. A teátrumok nem csak előadásokkal készülnek, hanem kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programon is részt lehet venni.

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.