2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Érd

Lecsófesztivál – harmadszor

Mint korábban már hírül adtuk, a város Idősügyi Tanácsa számos érdekes előadással, vonzó programmal várja idén is a szépkorúakat. Ezek sorában az egyik legszínesebbnek az augusztus végi lecsófőző verseny és sportnap ígérkezik.

Az előző évadban sikeres volt, gyorsan népszerű lett a programok sorában a Szenior Akadémia, amely szakszerű és fontos életviteli tanácsokkal látta el az időskorúakat, egyebek mellett számítógépes ismereteket is elsajátíthattak a résztvevők, sőt az előadók felkészítették őket az időskorúakat érintő különféle megtévesztési, átverési kísérletekre is – és ez csak egyetlen példa a sorból.


Augusztus 23-án pedig, immár harmadik alkalommal, a szépkorúaknak nyárbúcsúztató lecsófőző versenyt és sportnapot rendeznek a Felső-parkvárosi napközis tábor területén. Erre a rendezvényre a szervezők nyugdíjasklubok, idősotthonok, baráti társaságok jelentkezését várják. Részvételi feltétel: hatvan év feletti életkor és állandó érdi lakcím.

Az alapanyagokat a szervezők hozzák (Fotó BN – illusztráció)

A lecsóhoz az alapanyagokat – paprika, paradicsom, hagyma, kenyér –, a tüzelőt, a tányérokat, az evőeszközöket az Idősügyi Tanács biztosítja, az egyéb hozzávalókat, valamint a bográcsokat, bográcsállványokat, konyhai eszközöket, kempingasztalt és székeket a résztvevőktől várják. Számítanak nem versenyző nyugdíjasok megjelenésére is, már csak azért is, mert a lecsót valakinek meg is kell enni… Kiegészítő program lesz a sakk, kártya és pingpong.

A versenyzőknek előzetesen kell jelentkezniük a [email protected] e-mail-címen. A helyszínre – a 06-23-365-490/101 telefonszámon történő előzetes jelentkezés után – különbusszal is lehet utazni, amelyre a Stop Shop, Széchenyi tér, Gellért utca, Vincellér utca és Bem tér megállókban lehet felszállni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek