EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Érd

Lecsófesztivál – harmadszor

Mint korábban már hírül adtuk, a város Idősügyi Tanácsa számos érdekes előadással, vonzó programmal várja idén is a szépkorúakat. Ezek sorában az egyik legszínesebbnek az augusztus végi lecsófőző verseny és sportnap ígérkezik.

Az előző évadban sikeres volt, gyorsan népszerű lett a programok sorában a Szenior Akadémia, amely szakszerű és fontos életviteli tanácsokkal látta el az időskorúakat, egyebek mellett számítógépes ismereteket is elsajátíthattak a résztvevők, sőt az előadók felkészítették őket az időskorúakat érintő különféle megtévesztési, átverési kísérletekre is – és ez csak egyetlen példa a sorból.


Augusztus 23-án pedig, immár harmadik alkalommal, a szépkorúaknak nyárbúcsúztató lecsófőző versenyt és sportnapot rendeznek a Felső-parkvárosi napközis tábor területén. Erre a rendezvényre a szervezők nyugdíjasklubok, idősotthonok, baráti társaságok jelentkezését várják. Részvételi feltétel: hatvan év feletti életkor és állandó érdi lakcím.

Az alapanyagokat a szervezők hozzák (Fotó BN – illusztráció)

A lecsóhoz az alapanyagokat – paprika, paradicsom, hagyma, kenyér –, a tüzelőt, a tányérokat, az evőeszközöket az Idősügyi Tanács biztosítja, az egyéb hozzávalókat, valamint a bográcsokat, bográcsállványokat, konyhai eszközöket, kempingasztalt és székeket a résztvevőktől várják. Számítanak nem versenyző nyugdíjasok megjelenésére is, már csak azért is, mert a lecsót valakinek meg is kell enni… Kiegészítő program lesz a sakk, kártya és pingpong.

A versenyzőknek előzetesen kell jelentkezniük a [email protected] e-mail-címen. A helyszínre – a 06-23-365-490/101 telefonszámon történő előzetes jelentkezés után – különbusszal is lehet utazni, amelyre a Stop Shop, Széchenyi tér, Gellért utca, Vincellér utca és Bem tér megállókban lehet felszállni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.