EUR: 319,36 Ft
CHF: 282,05 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Lélegeztetőgépre került a teljes ellenzék

Nemrég Szél Bernadett, az LMP társelnöke mondott le – ezzel lassan már követhetetlenné váltak a kilépések, kizárások, lemondások és távozások az ellenzéki pártoknál.

A Lokál megpróbálta összegyűjteni ezeket a történéseket. Érdekesség, hogy a legtöbb pártjából távozó vagy posztjáról lemondó politikus a jól fizető parlamenti székét azért megtartotta.


MSZP–Párbeszéd

Karácsony Gergely és Molnár Gyula
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Molnár Gyula: A vereség után az elnök mellett a teljes elnökség is lemondott, Gőgös Zoltán pedig már a parlamentbe sem ült be.


Karácsony Gergely: A korábbi LMP-s a Párbeszéd társelnökeként lett pártja és az MSZP miniszterelnök-jelöltje, de az ellenzéki munkát már nem vállalta a parlamentben, helyette Kocsis-Cake Olivio lett képviselő.

Bősz Anett: Ő a Liberálisok politikusaként az MSZP–Párbeszéd listájáról került az Országgyűlésbe. Előbb a Párbeszéd frakciójába ült be, majd kilépett onnan. Végül a „független” Mellár Tamás mentette meg a frakciót, amely eleve az MSZP-s Burány Sándor átülésével alakulhatott meg, mert túl kevesen voltak.

Jobbik

Vona Gábor: A választások után lemondott elnöki posztjáról, és listás mandátumát sem vette át.

Toroczkai László: A Vona elnöki székéért induló politikus kevéssel maradt le Sneider Tamás mögött. Ezután Toroczkai platformot alapított, mire kizárták a pártból.

Dúró Dóra: Miután csatlakozott Toroczkai platformjához, kizárták a frakcióból, erre ő kilépett a pártból. A pártvezetésből és a frakcióból már 2016-ban kiszorított férje, Novák Előd is követte. A pártszakadás után Toroczkaival együtt megalapították a Mi Hazánk Mozgalmat.

LMP

Fotó: Lokál

Schiffer András: A párt alapítója a frakció- és a pártvezetés után a pártból is kilépett.

Hadházy Ákos: A vereség után a társelnök lemondott. Ezután fegyelmi eljárás indult ellene, a büntetése után pedig a pártból is kilépett.

Sallai Róbert Benedek: A hírek szerint megütötte Hadházyt, amiért előbb kizárták a pártból, majd visszavették, de megbüntették.

Szél Bernadett: A másik társelnököt is megbüntette az etikai bizottság, mire ő lemondott. Utódja az MSZP-t korábban otthagyó Demeter Márta lehet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.

 • Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  A Fidesz szerint ismét bebizonyosodott, hogy a brüsszeli migrációs politika mögött Soros György áll. Az Európai Parlament (EP) ugyanis megszavazta, hogy  az európai emberek pénzéből több száz millió euróval több pénzt adjanak a Soros-szervezeteknek, támogatva ezzel a migrációt.