EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Belföld

Lélegeztetőgépre került a teljes ellenzék

Nemrég Szél Bernadett, az LMP társelnöke mondott le – ezzel lassan már követhetetlenné váltak a kilépések, kizárások, lemondások és távozások az ellenzéki pártoknál.

A Lokál megpróbálta összegyűjteni ezeket a történéseket. Érdekesség, hogy a legtöbb pártjából távozó vagy posztjáról lemondó politikus a jól fizető parlamenti székét azért megtartotta.


MSZP–Párbeszéd

Karácsony Gergely és Molnár Gyula
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Molnár Gyula: A vereség után az elnök mellett a teljes elnökség is lemondott, Gőgös Zoltán pedig már a parlamentbe sem ült be.


Karácsony Gergely: A korábbi LMP-s a Párbeszéd társelnökeként lett pártja és az MSZP miniszterelnök-jelöltje, de az ellenzéki munkát már nem vállalta a parlamentben, helyette Kocsis-Cake Olivio lett képviselő.

Bősz Anett: Ő a Liberálisok politikusaként az MSZP–Párbeszéd listájáról került az Országgyűlésbe. Előbb a Párbeszéd frakciójába ült be, majd kilépett onnan. Végül a „független” Mellár Tamás mentette meg a frakciót, amely eleve az MSZP-s Burány Sándor átülésével alakulhatott meg, mert túl kevesen voltak.

Jobbik

Vona Gábor: A választások után lemondott elnöki posztjáról, és listás mandátumát sem vette át.

Toroczkai László: A Vona elnöki székéért induló politikus kevéssel maradt le Sneider Tamás mögött. Ezután Toroczkai platformot alapított, mire kizárták a pártból.

Dúró Dóra: Miután csatlakozott Toroczkai platformjához, kizárták a frakcióból, erre ő kilépett a pártból. A pártvezetésből és a frakcióból már 2016-ban kiszorított férje, Novák Előd is követte. A pártszakadás után Toroczkaival együtt megalapították a Mi Hazánk Mozgalmat.

LMP

Fotó: Lokál

Schiffer András: A párt alapítója a frakció- és a pártvezetés után a pártból is kilépett.

Hadházy Ákos: A vereség után a társelnök lemondott. Ezután fegyelmi eljárás indult ellene, a büntetése után pedig a pártból is kilépett.

Sallai Róbert Benedek: A hírek szerint megütötte Hadházyt, amiért előbb kizárták a pártból, majd visszavették, de megbüntették.

Szél Bernadett: A másik társelnököt is megbüntette az etikai bizottság, mire ő lemondott. Utódja az MSZP-t korábban otthagyó Demeter Márta lehet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek