EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb X.kerület

Lessünk be a kulisszák mögé!

Több NB I-es és NB II-es futballklub, valamint számos alacsonyabb osztályú csapat is megnyitja kapuját A Futball Éjszakája szeptember 7-ei eseményén, köztük a közeli MTK és FTC pálya is bejárható lesz.

Odaülhetünk a kedvenc játékosunk helyére a Fradi öltözőjében

Az érdeklődők többek között sportfoglalkozásokon vehetnek részt, játékos feladatok során mérhetik össze tudásukat a csapatok futballistáival, és bepillanthatnak a kulisszák mögé. Már elérhető az online regisztráció.


A labdarúgás népszerűsítéséért rendezik meg első alkalommal 2018. szeptember 7-én A Futball Éjszakája elnevezésű eseményt, amelyhez július közepéig már 21 alakulat csatlakozott. Alapvetően NB I-es és NB II-es csapatok készülnek programokkal aznap, de több NB III-as klub is jelezte részvételi szándékát, illetve olyan megyeszékhelyeken is lesznek foglalkozások, ahol jelenleg nincs első vagy másodosztályú társaság. Az országos rendezvényen a helyi eseményeket a részt vevő klubok alakítják, így helyszínenként eltérő lehetőségek várják az érdeklődőket, ezért a kezdési időpont és a befejezés is egyéni.

Az MTK pályáját is közelről felfedezhetjük (Fotó: Lokál)

A szurkolóknak kortól függetlenül lehetőségük nyílik arra, hogy például különböző képzéseken (kapusedzés, technikai képzés, szabadrúgás gyakorlása) vagy bemutatóedzéseken éljék át az élsportolók mindennapi feladatait. Megtekinthetőek lesznek az öltözők, a rehabilitációs helyiségek, a fitnesztermek vagy akár a VIP-szektorok is. Némelyik csapat klubtörténeti kiállítással, kerekasztal-beszélgetésekkel készül, amelyeken például jelenlegi labdarúgóknak, a klubok ikonjainak, fizioterapeutájának, táplálkozási tanácsadójának vagy labdarúgómenedzserének tehetnek fel kérdéseket. Esetenként a drukkerek összemérhetik tudásukat dekázásban, fejelgetésben, X-box-, teqball- vagy tengóparti keretében a profi játékosokkal. Bizonyos helyszíneken utánpótlástornákat és/vagy kispályás felnőttkupákat is terveznek a klubok, s a legtöbb helyszínen villanyfényes gálamérkőzéssel zárul a program.


Már lehet jelentkezni

A Futball Éjszakája programjai részben előzetes regisztrációhoz kötöttek, amit az érdeklődők a www.futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg. A rendezvény belépő díja gyermekek számára 100, felnőttek részére 500 forint. A karszalag az első kiválasztott stadionnál váltható meg, s az ott átvett karpereccel az összes helyszín látogatható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.