2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb X.kerület

Lessünk be a kulisszák mögé!

Több NB I-es és NB II-es futballklub, valamint számos alacsonyabb osztályú csapat is megnyitja kapuját A Futball Éjszakája szeptember 7-ei eseményén, köztük a közeli MTK és FTC pálya is bejárható lesz.

Odaülhetünk a kedvenc játékosunk helyére a Fradi öltözőjében

Az érdeklődők többek között sportfoglalkozásokon vehetnek részt, játékos feladatok során mérhetik össze tudásukat a csapatok futballistáival, és bepillanthatnak a kulisszák mögé. Már elérhető az online regisztráció.


A labdarúgás népszerűsítéséért rendezik meg első alkalommal 2018. szeptember 7-én A Futball Éjszakája elnevezésű eseményt, amelyhez július közepéig már 21 alakulat csatlakozott. Alapvetően NB I-es és NB II-es csapatok készülnek programokkal aznap, de több NB III-as klub is jelezte részvételi szándékát, illetve olyan megyeszékhelyeken is lesznek foglalkozások, ahol jelenleg nincs első vagy másodosztályú társaság. Az országos rendezvényen a helyi eseményeket a részt vevő klubok alakítják, így helyszínenként eltérő lehetőségek várják az érdeklődőket, ezért a kezdési időpont és a befejezés is egyéni.

Az MTK pályáját is közelről felfedezhetjük (Fotó: Lokál)

A szurkolóknak kortól függetlenül lehetőségük nyílik arra, hogy például különböző képzéseken (kapusedzés, technikai képzés, szabadrúgás gyakorlása) vagy bemutatóedzéseken éljék át az élsportolók mindennapi feladatait. Megtekinthetőek lesznek az öltözők, a rehabilitációs helyiségek, a fitnesztermek vagy akár a VIP-szektorok is. Némelyik csapat klubtörténeti kiállítással, kerekasztal-beszélgetésekkel készül, amelyeken például jelenlegi labdarúgóknak, a klubok ikonjainak, fizioterapeutájának, táplálkozási tanácsadójának vagy labdarúgómenedzserének tehetnek fel kérdéseket. Esetenként a drukkerek összemérhetik tudásukat dekázásban, fejelgetésben, X-box-, teqball- vagy tengóparti keretében a profi játékosokkal. Bizonyos helyszíneken utánpótlástornákat és/vagy kispályás felnőttkupákat is terveznek a klubok, s a legtöbb helyszínen villanyfényes gálamérkőzéssel zárul a program.


Már lehet jelentkezni

A Futball Éjszakája programjai részben előzetes regisztrációhoz kötöttek, amit az érdeklődők a www.futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg. A rendezvény belépő díja gyermekek számára 100, felnőttek részére 500 forint. A karszalag az első kiválasztott stadionnál váltható meg, s az ott átvett karpereccel az összes helyszín látogatható.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.