EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Letartóztatták egy férfit, aki bombákkal fenyegetőzött

Péntekre virradóra letartóztatta a chilei rendőrség azt a férfit, akinek a bombafenyegetései miatt kilenc kereskedelmi repülőgép hajtott végre kényszerleszállást Chilében, Peruban és Argentínában.

A huszonkilenc éves gyanúsítottat Antofagasta városában fogták el az éjszaka folyamán.


Diego Rojas rendőrségi szóvivő pénteken a helyi rádióban azt mondta, hogy a hatóságoknak sikerült bemérni a különböző járatokat bombákkal fenyegető telefonhívásokat.

A gépeket a kényszerleszállás után átvizsgálták, de egyik fedélzetén se találtak robbanóanyagot, és senkinek nem esett baja.

A férfit, akinek a nevét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra, a santiagoi bíróság péntek délutánra idézte be tárgyalásra, az ellene felhozott vád pedig az, hogy a bombafenyegetésekkel veszélyeztette a nemzetbiztonságot.

A fenyegetések következtében utasok százai voltak kénytelenek a csomagjaikkal várakozni a repülőtereken. A fenyegető telefonhívásokat a legnagyobb dél-amerikai légitársaság, a chilei LATAM irodáiba futottak be, de a Sky Airlines chilei fapados cég gépeit is érintették.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Pusztító Florence

  A nap képe: Pusztító Florence

  Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.

 • Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Több, mit 7500 New Orleans-i ügyfelet kapcsolt le az áramellátásról egy kóbor macska, amikor az bejutott a szolgáltató telephelyére. Az áramszünet leginkább a város üzleti negyedét és néhány szomszédos környéket érintett, a közüzemi szolgáltató pedig egyelőre nem jött rá, hogy a cica mégis hogyan tudta megkerülni az állomás biztonsági eszközöket.

 • Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  A virginiai Amelia Courthouse-ban élő Charles Martin azt állítja, hogy egy nyári égszakadásnak köszönheti, hogy kőgazdag lett. A mázlista férfi ugyanis azt állítja, hogy miután hazatért a munkából, nekilátott levágni a füvet háza körül, ám egy hirtelen jött eső keresztül húzta számításait.