EUR: 322,96 Ft
CHF: 284,14 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Külföld

Letartóztatták egy férfit, aki bombákkal fenyegetőzött

Péntekre virradóra letartóztatta a chilei rendőrség azt a férfit, akinek a bombafenyegetései miatt kilenc kereskedelmi repülőgép hajtott végre kényszerleszállást Chilében, Peruban és Argentínában.

A huszonkilenc éves gyanúsítottat Antofagasta városában fogták el az éjszaka folyamán.


Diego Rojas rendőrségi szóvivő pénteken a helyi rádióban azt mondta, hogy a hatóságoknak sikerült bemérni a különböző járatokat bombákkal fenyegető telefonhívásokat.

A gépeket a kényszerleszállás után átvizsgálták, de egyik fedélzetén se találtak robbanóanyagot, és senkinek nem esett baja.

A férfit, akinek a nevét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra, a santiagoi bíróság péntek délutánra idézte be tárgyalásra, az ellene felhozott vád pedig az, hogy a bombafenyegetésekkel veszélyeztette a nemzetbiztonságot.

A fenyegetések következtében utasok százai voltak kénytelenek a csomagjaikkal várakozni a repülőtereken. A fenyegető telefonhívásokat a legnagyobb dél-amerikai légitársaság, a chilei LATAM irodáiba futottak be, de a Sky Airlines chilei fapados cég gépeit is érintették.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Pokoli Kalifornia

    A nap képe: Pokoli Kalifornia

    A kaliforniai fővárostól, Sacramentótól északra, a hegyek ölésében fekvő Paradise teljesen leégett, talán ha hat épület romjai maradtak meg.

  • Szexbabává operáltatta magát a német férfi

    Ivana egy professzionális sminkes Berlinből, aki úgy érezte hogy “csúnya”. A transzszexuális dominának most 95G-s melle van, és húsz korrekciós műtéten esett át azért, hogy úgy nézzen ki, mint egy emberi szexbaba.