2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Lezuhant egy tűzoltó helikopter, a pilóta meghalt

Lezuhant helikopterével és meghalt egy tűzoltó pilóta, aki Ausztrália keleti partján tomboló bozóttüzek oltásában vett részt – közölte pénteken a helyi rendőrség.

A baleset Új-Dél-Wales állam déli részén történt. Más nem volt a fedélzeten. Több részletet hivatalosan nem közöltek, de az Australian Associated Press hírügynökség úgy értesült, hogy az 1994-ben gyártott Kawasaki BK117 típusú helikopter fának csapódott.

Új-Dél-Wales egészét aszálysújtott területté nyilvánította a helyi kormányzat. Az államban több tucat helyen lángol a bozótos. Woodburn közelében, ahol a baleset történt, 1700 hektáron tombolnak a lángok.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Pusztító Florence

  A nap képe: Pusztító Florence

  Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.

 • Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Több, mit 7500 New Orleans-i ügyfelet kapcsolt le az áramellátásról egy kóbor macska, amikor az bejutott a szolgáltató telephelyére. Az áramszünet leginkább a város üzleti negyedét és néhány szomszédos környéket érintett, a közüzemi szolgáltató pedig egyelőre nem jött rá, hogy a cica mégis hogyan tudta megkerülni az állomás biztonsági eszközöket.

 • Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  A virginiai Amelia Courthouse-ban élő Charles Martin azt állítja, hogy egy nyári égszakadásnak köszönheti, hogy kőgazdag lett. A mázlista férfi ugyanis azt állítja, hogy miután hazatért a munkából, nekilátott levágni a füvet háza körül, ám egy hirtelen jött eső keresztül húzta számításait.