EUR: 323,26 Ft
CHF: 286,07 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Békéscsaba Nyíregyháza

Licitáljon, hogy segíthessen!

A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom. Most a kiváló kézilabdázó, Nagy László egy, a nemzeti együttesben viselt, általa és válogatottbeli csapattársai által dedikált mezét bocsátották licitre, hogy a befolyó összeggel segíthessék küzdelmükben Zoltánt és családját.

Tomek Zoltán a leukémia egyik ritka fajtájától szenved. Több mint egy évet töltött kórházban kemoterápiás és egyéb gyógyszeres kezelései alatt. A napokban újra hazatérhetett családjához, de a gyógyuláshoz vezető út még korántsem ért véget. Zoltánt időközben leszázalékolták, és az a pénz, amit rokkantsági nyugdíj címen kap egy család eltartására nem elég, nem beszélve a betegségei miatt felmerülő extra költségekről. A magyar – sőt a lengyel! – szurkolói társadalom azonban a kezdetektől fogva mellé állt, és hol jótékonysági akciókkal, hogy tárgyi vagy anyagi segítségnyújtással próbálták könnyebbé tenni a család mindennapjait.


Pár hete a kórházban látogatták meg a Szpari focistái Tomek Zoltánt, és nem mentek üres kézzel
Fotó: Facebook

Ezúttal Békéscsabáról érkezett egy különleges felajánlás: Nagy Laci egyik válogatott meccsen viselt, az egész csapat által dedikált mezét bocsátották licitre. A mez megszerzésében elévülhetetlen érdemei vannak Pocsai Tibornak, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. Békés megyei igazgatójának, de a Magyar Kézilabda Szövetség, illetve a békéscsabai szurkolóknak is nagyban köszönhető, hogy megvalósulhatott ez a kezdeményezés.

A lengyel szurkolók otthonában lepték meg a családot
Fotó: Facebook

A mez kikiáltási ára 25.000 forint volt, jelenleg 100.000 forint a legmagasabb licit. Licitálni 2018. augusztus 20-ig lehet, a bejegyzés alatti kommentekben. Segítsen Ön is!


Nagy Laci dedikált válogatott mezére megy a licit
Fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.