EUR: 323,31 Ft
CHF: 286,20 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Sopron

Liszt Ferenc kerékpártúra

Tizenötödik alkalommal rendezik meg idén a Liszt Ferenc kerékpártúrát augusztus 26-án, vasárnap. A résztvevők Harkán nevezhetnek 9 órától, a várhatóan népes mezőny pedig 10 órakor indul a határon át Sopronnyék irányába, ahol frissítővel és fúvószenével várják őket a szervezők.

Rövid pihenő után a következő megálló Doborjánban lesz, Liszt Ferenc szülőházánál. Itt rövid ünnepi műsorral várják a kerekezőket, majd irány vissza Harkára! A rendezvénysátorban lesz gulyás, zene, triálbemutató és az elmaradhatatlan tombola is. Mindenki megtalálhatja a neki való távot, hiszen a 25 kilométeres útvonal 3 óra alatt teljesíthető gyermekek és idősebbek számára egyaránt. A cél idén is összekapcsolni a kulturális értékeket a kerékpáros turizmussal. További részletek a liszttura.hu-n találhatók.

Fotó: liszttura.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.