2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb XIV.kerület

Lovassy Krisztián: Fejben kellene a gondokat megtalálnom

Lovassy Krisztián szerint elsősorban fejben kellene megtalálnia a gondokat, amelyek miatt a várakozásoknál gyengébben szerepelt a glasgow-i kerékpár Európa-bajnokságon. A BVSC-Zugló sportolója előbb 18. lett abban a számban, amelyben Európa-bajnoki ezüstérmesként vett részt, majd 16. helyen végzett egy másik futamban, amelyben eredetileg a legjobb tíz közé szeretett volna kerülni.

Lovassy tízévesen kezdett kerékpárral versenyezni. Számos kiemelkedő utánpótlás-eredmény után 2012-ben a Europe Tour versenysorozatban szerzett pontjai alapján a Magyar Kerékpáros Szövetség őt jelölte az olimpiai csapatba. Magyarország egy versenyző részére kapott indulási jogot a 2012-es olimpiára!


Lovassy nem szerepelt úgy ez Eb-n, ahogy szeretett volna, de így is fontos pontokat szerzett (Fotó: bvsccycling.hu)

Az ötkarikás játékokon feladta a mezőnyversenyt. A 2017-es Berlini Pályakerékpáros Európa Bajnokság scratch futamában nagyszerű versenyzéssel, csupán az utolsó sprintben alulmaradva, a magyar pályakerékpározás történetének eddigi egyik legjobb eredményével ezüstérmet szerzett, ám a mostani Eb saját bevallása szerint sem jött össze túl jól.
– Az elmúlt hetekben, hónapokban komoly hullámvölgyben volt a teljesítményem. Három héttel ezelőtt például volt egy verseny, amelyen nem tudtam a harminc közé jutni, másfél héttel ezelőtt viszont negyedik lettem, és szinte repült alattam a kerékpár. A múlt héten az edzések is jól mentek, de most megint olyan, mintha egy gödörben lennék, amiből hol kijövök, hol visszaesek – mondta Lovassy Krisztián, aki hozzátette, a futamok során a lábai nem forogtak és nem is voltak eléggé erősek, ami teljesen érthetetlen volt számára.
– Talán inkább fejben kellene a gondokat megtalálnom. Nagy hajsza van mostanában azért, hogy kijussak a világkupákra, mert azok alapozzák meg, hogy ott legyek az olimpián. Az egész évem abból áll, hogy hajszolom a pontokat, hogy meglegyen a kvalifikáció. Talán az is rányomta a bélyegét a szereplésemre, hogy az Eb-n elég sok pontot osztanak – vélekedett Lovassy, aki pozitívumként említette, hogy a 16. helyezésért is elég sok ranglistapontot kap, és a rivális nemzetek közül mindegyiket megelőzte.

Kapcsolódó Cikkek