EUR: 323,51 Ft
CHF: 285,35 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Aktuális

Macron hadat üzent Orbánéknak

Jól látják, ha engem tartanak legfőbb ellenzéküknek – üzente Emmanuel Macron francia elnök Orbán Viktor miniszterelnöknek és Matteo Salvini olasz belügyminiszternek. Úgy tűnik, a migránssimogató és bevándorlást ellenző erők nyílt csatába kezdtek az európai fősodor irányításáért.

Kiélesedett az EU eltérő migrációs politikát követő tagállamainak ellentéte, aminek a jövő májusi EP-választások vethetnek majd véget. Mint azt a Lokál is megírta, Matteo Salvini olasz belügyminiszter, Liga-elnök és Orbán Viktor miniszterelnök milánói megbeszélése után közösen hangsúlyozta: a migráció által okozott problémák miatt a két országnak egy új Európai Parlamentre és egy új Európai Bizottságra lenne szüksége. Salvini meg is nevezte Emmanuel Macron francia elnököt mint a bevándorláspárti Európa vezetőjét, aki azonnal visszadobta a kesztyűt, amikor Dániában úgy nyilatkozott: nála valóban nincs nagyobb ellenfele a kontinensen a migránsellenes pártoknak.


Macron elismerte, hogy ő vezeti a bevándorláspárti Európát Fotó: EPA/CAROLINE BLUMBERG

– Jelenleg „seregszemle” zajlik Európában az EP-választások előtt, és az egyik oldalon már színt vallott Heiko Maas német külügyminiszter és Emmanuel Macron francia elnök, akik egyértelműen az Európai Egyesült Államok mellett tették le a voksukat. A másik oldalon áll a szuverenisták két komoly képviselője, Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter – mondta Pócza István, a Századvég elemzője. Hozzátette:  a migráció szempontjából látható, mit okozna, ha az Európai Egyesült Államok koncepciójának képviselői kerülnének többségbe, hiszen azzal

A Salvini-Orbán találkozó európai jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy napok óta foglalkozik nemcsak a magyar és az olasz, de a francia mellett számos ország sajtója is.


A Macronhoz hú francia Liberation például elismerte: fennáll a veszély, hogy az EP-választáson a migrációellenes erők javára tolódnak el az erőviszonyok. Hozzáteszi, hogy Macron elképzelései korlátozottan találtak támogatásra, nem sok híve van a tagállamok között. Az őt támogató Angela Merkel német kancellár befolyása pedig a saját hazájában is meggyengült.

 

Még a francia sajtó sem zárja ki az Orbán-Salvini tengely EP-sikerének lehetőségét Fotó: facebook/orbanviktor

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Beleshettünk a Magyar Igazságügyi Palotába

  Beleshettünk a Magyar Igazságügyi Palotába

  Múlt csütörtökön rendezte az Országos Bírósági Hivatal a Juhász Andor emléknapot, amely keretében belül a sajtó munkatársai meglátogatták a Magyar Igazságügyi Palotát.

 • Brüsszel megnyitná a határokat

  Brüsszel megnyitná a határokat

  Kövér László volt a vendége az ECHO TV Bayer Show című műsorának hétfőn. Az Országgyűlés elnöke kifejtette Ujhelyi István hazaárulása kapcsán, hogy a hülyeség demokratikus jog, míg nem ütközik törvénybe.

 • Bikinik a tengerfenékről

  Bikinik a tengerfenékről

  Kát magyar lány úgy döntött, hogy megtisztítják a tengereket a műanyaghulladéktól, de nem viszik messzire a víztől, hanem ott maradnak, és bikiniket gyártanak belőle.