2019. július 19., péntek
Emília

Külföld

Macront bírálta a francia politikus

Őszi évnyitót tartott a francia konzervatív ellenzéki párt, a Les Républicains (LR) – írja az Origo. A párt elnöke, Laurent Wauquiez, aki nyíltan bírálja Macron politikáját, nagy népszerűségre tett szert migránskérdésekben kialakított markáns álláspontjával. 

Laurent Wauquiez, a francia konzervatívok elnöke gyakorlatilag Orbán Viktor azon gondolatait mondta el, amiket a miniszterelnök az elmúlt években osztott meg hazánk és Európa helyzete kapcsán migránskérdésben. Wauquiez ez utóbbit tartja pillanatnyilag a legnagyobb problémának Európában, úgy véli, hogy sem Brüsszel, sem Franciaország nem tud megfelelő választ adni a migránsválságra.


Wauquiez kijelentette, hogy „nem a migránsok szétosztásával kell foglalkozni, hanem megállítani, hogy újabb migránsok jöjjenek Európába”. Ez ugyanis súlyos veszélyt jelent a nemzeti identitásra és természetesen a biztonságra. Az egész ország jövője a tét, fogalmazott. Szerinte nem igaz, hogy a migránsoknak joguk van ott élni, ahol akarnak.

Beszédében rámutatott a súlyos gazdasági problémákra, amelyekért Macron tehetetlen politikáját tartja felelősnek. Korábban lapunk több ízben beszámolt Emmanuel Macron botrányairól is, többek közt húszmillió forintos sminkkészletet használó feleségéről vagy hobbiból tüntetésre járó és ott embereket verő testőréről.

Kapcsolódó Cikkek