EUR: 326,91 Ft
CHF: 301,16 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Extra

Mága Zoltán jótékonysági koncertjének bevétele 11 millió forint – Fotók!

Tizenegymillió 77 ezer forint gyűlt össze Mága Zoltán jótékonysági koncertsorozata augusztus 21-i budapesti ünnepi díszelőadása bevételéből.

A Szent István-bazilika előtti téren tartott fellépés egy száz állomásból álló koncertsorozat kiemelt eseménye volt. A rendezvényen mintegy tízezer ember vett részt – írták a szervezők szerdán az MTI-nek.


A közlemény szerint a hegedűművész a 2009 és 2011 között szervezett első jótékonysági koncertsorozatát követő újabb, “100 templomi ökumenikus jótékonysági misszióját” Marosvásárhelyen kezdte idén március 19-én. Célja az volt, hogy a teljes Kárpát-medencét bejárva, Erdély, Felvidék, a Vajdaság és Magyarország katolikus, református és evangélikus templomaiban, zsinagógáiban tartandó koncertjeivel a hátrányos helyzetben élő gyermekeknek, rászoruló embertársainknak és közösségeknek nyújtson segítséget. A koncertkörút előadásain csaknem 15 millió forint gyűlt össze, abból gyógyulásra váró gyermekek, felnőttek, valamint kórházak, hátrányos helyzetű gyermekek, árvák részesültek, valamint templomok felújításához is hozzájárultak.

Az augusztus 21-i díszelőadásból támogatják a kárpátaljai Nagydobronyban felgyújtott református imaház és óvoda teljes felújítását. A bevételből juttatnak ezer hátrányos helyzetű magyarországi iskolás gyereknek iskolatáskát és tanszereket, segítik továbbá a daganatos betegséggel küzdő Tóth Róbert ifjúsági Európa-bajnok kajakozó életmentő külföldi orvosi gyógykezelését.


Az ünnepi gálán a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében közreműködött Sümegi Eszter operaénekes, Komlósi Ildikó operaénekes, Bonnyai Apolka zongoraművész, Georgina von Benza operaénekes, Kiss B. Atilla operaénekes, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, Hegedűs Endre zongoraművész, a Csillagszemű Táncegyüttes, valamint a több mint száz tagú erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai és magyarországi gyermekek kórusa.

A díszelőadás fővédnöke Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere volt.

 

Kapcsolódó Cikkek