EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Veszprém

Magasan az országos átlag felett a Pannon Egyetem

Sajtótájékoztatón ismertette a Pannon Egyetem felvételi eredményeit az intézmény vezetősége. A Pannon Egyetem rektora, dr. Gelencsér András az országos helyzetről elmondta: általánosságban növekedés tapasztalható a jelentkezések számában, idén 4 százalékkal többen nyertek felvételt az előző évhez képest. Büszkén mondta el, hogy bár az iskola hátrányból indul a vidéki elhelyezkedés miatt, a veszprémi egyetemen az országos növekedés több mint duplájával, 9 százalékkal nőtt a felvettek száma az előző évhez képest.

Büszkén számolhatott be a Pannon Egyetem eredményeiről dr. Gelencsér András rektor (fotó: Kovács Bálint)

2018 szeptemberében 1981 gólya kezdheti meg tanulmányait az intézményben: 700-an a Gazdaságtudományi Karon, 300-an a Georgikonon, 323-an a Mérnöki Karon, 187-en a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karon és 471-en a Műszaki Informatikai Karon.


A legnépszerűbb szakokat Balogh Ágnes mutatta be (fotó: Kovács Bálint)

Ami a szakokat illeti, alapképzésben karonként a legnépszerűbb a pénzügy és számvitel, a mezőgazdasági mérnök, a vegyészmérnök, az anglisztika és a programtervező informatikus szak, míg mesterképzésben a vegyészmérnök, a tanári, a fordító és tolmács, a vezetés és szervezés, a műszaki menedzser, valamint a mérnökinformatikus mesterszak bizonyult a kedvencnek – ismertette az eredményeket Balogh Ágnes oktatási és akkreditációs ügyekért felelős rektori biztos.

A felvett diákok már csomagolhatnak a gólyatáborra (fotó: Domján Attila, archív)

A legnehezebben a kereskedelem és marketing alapszak állami ösztöndíjas nappali tagozatára tudtak bejutni a diákok, itt 466 volt a ponthatár. A Pannon Egyetem több szakot is meghirdetett pótfelvételi eljárásban, ezekre augusztus 6-ig lehetett jelentkezni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Harmincnégy színház részvételével, mintegy 200 programmal várja az érdeklődőket szombaton a Színházak Éjszakája. A teátrumok nem csak előadásokkal készülnek, hanem kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programon is részt lehet venni.

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.