EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Veszprém

Magasan az országos átlag felett a Pannon Egyetem

Sajtótájékoztatón ismertette a Pannon Egyetem felvételi eredményeit az intézmény vezetősége. A Pannon Egyetem rektora, dr. Gelencsér András az országos helyzetről elmondta: általánosságban növekedés tapasztalható a jelentkezések számában, idén 4 százalékkal többen nyertek felvételt az előző évhez képest. Büszkén mondta el, hogy bár az iskola hátrányból indul a vidéki elhelyezkedés miatt, a veszprémi egyetemen az országos növekedés több mint duplájával, 9 százalékkal nőtt a felvettek száma az előző évhez képest.

Büszkén számolhatott be a Pannon Egyetem eredményeiről dr. Gelencsér András rektor (fotó: Kovács Bálint)

2018 szeptemberében 1981 gólya kezdheti meg tanulmányait az intézményben: 700-an a Gazdaságtudományi Karon, 300-an a Georgikonon, 323-an a Mérnöki Karon, 187-en a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karon és 471-en a Műszaki Informatikai Karon.


A legnépszerűbb szakokat Balogh Ágnes mutatta be (fotó: Kovács Bálint)

Ami a szakokat illeti, alapképzésben karonként a legnépszerűbb a pénzügy és számvitel, a mezőgazdasági mérnök, a vegyészmérnök, az anglisztika és a programtervező informatikus szak, míg mesterképzésben a vegyészmérnök, a tanári, a fordító és tolmács, a vezetés és szervezés, a műszaki menedzser, valamint a mérnökinformatikus mesterszak bizonyult a kedvencnek – ismertette az eredményeket Balogh Ágnes oktatási és akkreditációs ügyekért felelős rektori biztos.

A felvett diákok már csomagolhatnak a gólyatáborra (fotó: Domján Attila, archív)

A legnehezebben a kereskedelem és marketing alapszak állami ösztöndíjas nappali tagozatára tudtak bejutni a diákok, itt 466 volt a ponthatár. A Pannon Egyetem több szakot is meghirdetett pótfelvételi eljárásban, ezekre augusztus 6-ig lehetett jelentkezni.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.