EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Eger

Magyar álmokért küzdenek

Egymillión aláírták a Minority SafePacket, amit az őshonos kisebbség jogainak érdekében Brüsszel sem tehet zárójelbe – mondta Szili Katalin Egerben, a Kárpát-medencei irodalomtanárok találkozójának megnyitóján.

„Köszönet jár önöknek, mert sokat tesznek azért, hogy megőrizhessük identitásunkat, ami nem jelent mást, mint hogy a gyergyószentmiklósiak száz év múlva is elmondhassák, van magyar szó, magyarul álmodhassanak a Délvidéken, és magyar szó lehessen a felvidéki templomokban” – mondta a miniszterelnöki megbízott.

Július 23-án az egri városháza dísztermében megrendezett nyitóünnepségen beszédet mondott Habis László (Fidesz–KDNP), a megyei jogú város polgármestere és Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott. Elmondták, hogy Eger gyakorlati terepet biztosít annak a nemzetegyesítő, újraegyesítő folyamatnak, amely konferenciákkal, csereprogramokkal segíti elő a magyar–magyar baráti és szakmai kapcsolatok erősítését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.