EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szolnok

Magyar Teátrum-díjat kapott Barabás Botond

A Jászai Mari-díj után újabb rangos elismerést vehetett át Barabás Botond. A Szolnoki Szigligeti Színház művésze Magyar Teátrum-díjban részesült.

A megyeszékhely színháza is részt vett Szarvason a VII. Magyar Teátrum Fesztiválon, ahol különböző díjakkal ismerték el a művészeket. A legjobb férfi főszereplő Barabás Botond lett a Janika című darabban nyújtott alakításáért. De ezzel a szolnoki kötődésű „trófeák” sora még nem ért véget: Radó Denise érdemelte ki a legjobb zenés rendezés díját a My Fair Lady című musicalért, míg a leglátványosabb előadás, a Cinderella, mese az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról című mesemusical színre viteléért az ExperiDance Társulat kapott elismerést.


Barabás Botond (balról a második) kollekciója újabb szakmai elismeréssel bővült

Az eseményen Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára kiemelte: büszke lehet Magyarország arra, hogy egyedülállóan sok új produkcióval és rengeteg nyári szabadtéri színházzal várja a kultúra iránt fogékony hazai, illetve nemzetközi közönséget. Hozzátette: ebben nagy szerepük van az önkormányzatoknak is, amelyek hasonlóképpen zászlajukra tűzték a színházi élet előbbre vitelét. Az államtitkár külön kiemelte a darabok sokszínűségét, amit ékesen bizonyított az a tény, hogy gyermekek, szülők és nagyszülők is megtöltötték a széksorokat, és együtt szórakoztak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.