EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Szolnok

Magyar Teátrum-díjat kapott Barabás Botond

A Jászai Mari-díj után újabb rangos elismerést vehetett át Barabás Botond. A Szolnoki Szigligeti Színház művésze Magyar Teátrum-díjban részesült.

A megyeszékhely színháza is részt vett Szarvason a VII. Magyar Teátrum Fesztiválon, ahol különböző díjakkal ismerték el a művészeket. A legjobb férfi főszereplő Barabás Botond lett a Janika című darabban nyújtott alakításáért. De ezzel a szolnoki kötődésű „trófeák” sora még nem ért véget: Radó Denise érdemelte ki a legjobb zenés rendezés díját a My Fair Lady című musicalért, míg a leglátványosabb előadás, a Cinderella, mese az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról című mesemusical színre viteléért az ExperiDance Társulat kapott elismerést.


Barabás Botond (balról a második) kollekciója újabb szakmai elismeréssel bővült

Az eseményen Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára kiemelte: büszke lehet Magyarország arra, hogy egyedülállóan sok új produkcióval és rengeteg nyári szabadtéri színházzal várja a kultúra iránt fogékony hazai, illetve nemzetközi közönséget. Hozzátette: ebben nagy szerepük van az önkormányzatoknak is, amelyek hasonlóképpen zászlajukra tűzték a színházi élet előbbre vitelét. Az államtitkár külön kiemelte a darabok sokszínűségét, amit ékesen bizonyított az a tény, hogy gyermekek, szülők és nagyszülők is megtöltötték a széksorokat, és együtt szórakoztak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.