2019. február 17., vasárnap
Donát

Egyéb Szolnok

Magyar Teátrum-díjat kapott Barabás Botond

A Jászai Mari-díj után újabb rangos elismerést vehetett át Barabás Botond. A Szolnoki Szigligeti Színház művésze Magyar Teátrum-díjban részesült.

A megyeszékhely színháza is részt vett Szarvason a VII. Magyar Teátrum Fesztiválon, ahol különböző díjakkal ismerték el a művészeket. A legjobb férfi főszereplő Barabás Botond lett a Janika című darabban nyújtott alakításáért. De ezzel a szolnoki kötődésű „trófeák” sora még nem ért véget: Radó Denise érdemelte ki a legjobb zenés rendezés díját a My Fair Lady című musicalért, míg a leglátványosabb előadás, a Cinderella, mese az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról című mesemusical színre viteléért az ExperiDance Társulat kapott elismerést.


Barabás Botond (balról a második) kollekciója újabb szakmai elismeréssel bővült

Az eseményen Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára kiemelte: büszke lehet Magyarország arra, hogy egyedülállóan sok új produkcióval és rengeteg nyári szabadtéri színházzal várja a kultúra iránt fogékony hazai, illetve nemzetközi közönséget. Hozzátette: ebben nagy szerepük van az önkormányzatoknak is, amelyek hasonlóképpen zászlajukra tűzték a színházi élet előbbre vitelét. Az államtitkár külön kiemelte a darabok sokszínűségét, amit ékesen bizonyított az a tény, hogy gyermekek, szülők és nagyszülők is megtöltötték a széksorokat, és együtt szórakoztak.

Kapcsolódó Cikkek