EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Már nyugaton is betelt a pohár, nem akarnak migránsokat látni!

A bevándorlásbarát európai elit és a közvélemény egyre távolabb van egymástól – derült ki abból a közvélemény-kutatásból, amit hét országban végzett el a YouGov intézet – írja az Origo.

Németországban és Svédországban bőven kétharmad fölött van a támogatottsága annak az álláspontnak, hogy az EU nem jól kezeli a migrációs válságot. Mindegyik országban többségben vannak azok, akik egyetlen további migránst sem fogadnának be – írja a lap.


Egy friss közvélemény-kutatásában több kérdés keretében foglalkozott az európai migráció témakörével. A súlyozott mintákon elvégzett lekérdezésre Nagy-Britanniában, Németországban, Franciaországban, Dániában, Svédországban, Finnországban és Norvégiában került sor.

Arra a kérdésre, hogy az Ön országában túl szigorú, vagy éppen túl engedékeny a kormány politikája a migrációval kapcsolatban csupán Dániában és Norvégiában volt 50 százalék alatt a túl engedékenyek aránya.


Németországban ezzel szemben 72 százalék szerint túlságosan engedékeny a kormány a migráció ügyében, míg Svédországban 64 százalék vélekedett hasonlóan. A túl szigorú álláspont legnagyobb arányban Dániában volt megtalálható, ahol 22 százalék vélekedett úgy, hogy a kormány nem túlságosan engedékeny ebben az ügyben.

A készítők megkérdezték az embereket, hogy szerintük saját országuk hogyan kezeli az Európán kívülről történő bevándorlást. A válaszadók meglehetősen kritikusan nyilatkoztak: a „rosszul” válaszok összességében mindenütt abszolút többségbe kerültek, a legmagasabb arányt a franciák (78 százalék), a svédek (76 százalék) és a németek (71 százalék) produkálták, míg a legkisebb arányban (51 százalék) Norvégiában mondták azt, hogy az országuk rosszul kezeli a migrációt – írja az Origo.

A válaszarányok még megdöbbentőbben alakultak, amikor a felmérés az Európai Unió teljesítményére kérdezett rá: a „rosszul” válaszok összesített aránya Norvégiában volt a legalacsonyabb (56 százalék), de a németeknél 80 százalék, a franciáknál 82 százalék, a svédeknél pedig 83 százalék nyilatkozott így.

A YouGov arra is kíváncsi volt, hogy a megkérdezettek hogyan viszonyulnának további migránsok befogadásához a saját országukba. A válaszok alapján mindenhol többségbe került az összességében elutasító álláspont: 

Norvégiában 52 százalék, Franciaországban és Nagy-Britanniában 58-58 százalék, Svédországban 60 százalék, Finnországban 64 százalék, Dániában 65 százalék, míg Németországban 72 százalék zárkózott el további bevándorlók érkezésétől.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.