EUR: 332,45 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Már öt gyanúsított van az Alstom-ügyben

A hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújával indult Alstom-ügyben eddig öt személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség, nincs köztük közszereplő – mondta el a Magyar Hírlapnak Kovács Katalin helyettes szóvivő.

Hozzátette, hogy az egyik gyanúsítottal szemben kiadott nemzetközi elfogatóparancs még hatályos.


A 4-es metró szerződései kapcsán, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megállapításai alapján elrendelt vizsgálat még a felderítési szakasznál, ismeretlen tettes ellen folyik.

Februárig három személyt hallgattak ki gyanúsítottként, a mostani közlésből az derül ki, hogy azóta további két embert gyanúsítottak meg a nyomozásban – írta a Magyar Hírlap, hozzáfűzve, hogy a főügyészség további információkat nem közölt.


A nyomozó hatóság 2016 szeptemberében indított büntető­eljárást a 2-es és a 4-es metróvonalra 2006-ban beszerzett francia Alstom-metrókocsik ügyében. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) tavaly februárban közzétett jelentése a 4-es metróberuházás kapcsán kötött Alstom-szerződésnél a teljes, 22,9 milliárd forintos támogatás visszatérítését javasolta, mivel a gyanú szerint a francia cég bennfentes információkhoz juthatott, és azt felhasználva módosította ajánlatát. Ebben az ügyben nemcsak Magyarországon, hanem Nagy-Britanniában is eljárások folynak.

Kapcsolódó Cikkek