EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Szolnok

Märcz Tamás a fiatalokat állítja csatasorba

A spanyolországi vízilabda Európa-bajnokságon történt csalódást keltő szereplés hatására a sportág szerelmesei és szakértői generációváltásról kezdtek beszélni. A szövetségi kapitány, Märcz Tamás úgy döntött: a Világkupán megnézi, mire képesek a magyar fiatalok.

A szakvezető a honi szövetség honlapjának így nyilatkozott: „Ez egy bátor, leginkább fiatalokkal teli keret. A játékosok közül jó néhányan nem voltak még soha, vagy először az Európa-bajnokságon voltak világversenyen.” Hozzátette: fontos, hogy az olyan fiatalok, akik néhány éven belül stabil felnőttválogatottak lehetnek, minél előbb bekerüljenek a nemzetközi élvonalba, és tapasztalatokat szerezzenek. Märcz Tamás szerint Nagy Viktor és Vámos Márton képességeivel mindenki tisztában van, de most azt szeretné látni, hogy a többiek mire jutnak nélkülük.


Ugyan Nagy Viktor nincs a keretben, de a válogatott így sem marad szolnoki kapus nélkül, hiszen Kardos Gergely ott lesz majd a berlini medencében. Mint ahogy Bátori Bence, Jansik Dávid, Mezei Tamás és Zalánki Gergő is. A csapat a Világkupán Ausztráliával, Németországgal és Japánnal került egy csoportba. A megmérettetés szeptember 11–16. között lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.