EUR: 323,58 Ft
CHF: 287,70 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Szolnok

Märcz Tamás a fiatalokat állítja csatasorba

A spanyolországi vízilabda Európa-bajnokságon történt csalódást keltő szereplés hatására a sportág szerelmesei és szakértői generációváltásról kezdtek beszélni. A szövetségi kapitány, Märcz Tamás úgy döntött: a Világkupán megnézi, mire képesek a magyar fiatalok.

A szakvezető a honi szövetség honlapjának így nyilatkozott: „Ez egy bátor, leginkább fiatalokkal teli keret. A játékosok közül jó néhányan nem voltak még soha, vagy először az Európa-bajnokságon voltak világversenyen.” Hozzátette: fontos, hogy az olyan fiatalok, akik néhány éven belül stabil felnőttválogatottak lehetnek, minél előbb bekerüljenek a nemzetközi élvonalba, és tapasztalatokat szerezzenek. Märcz Tamás szerint Nagy Viktor és Vámos Márton képességeivel mindenki tisztában van, de most azt szeretné látni, hogy a többiek mire jutnak nélkülük.


Ugyan Nagy Viktor nincs a keretben, de a válogatott így sem marad szolnoki kapus nélkül, hiszen Kardos Gergely ott lesz majd a berlini medencében. Mint ahogy Bátori Bence, Jansik Dávid, Mezei Tamás és Zalánki Gergő is. A csapat a Világkupán Ausztráliával, Németországgal és Japánnal került egy csoportba. A megmérettetés szeptember 11–16. között lesz.

Kapcsolódó Cikkek