2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Hódmezővásárhely

Márki-Zay Péternek rágalmazásért kell bíróság elé állnia

A városi televíziónak adott interjúban többszörösen elítélt bűnözőnek nevezte Hódmezővásárhely első embere Szabó Bálint jogászt, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjét, aki többek között a vásárhelyi K´Art ügy-károsultjainak is a jogi képviselője.

A rágalmazás minősített esete valósult meg, melyet többször meg is ismételt, valamint a beszélgetésről készített videót Facebook-oldalán is megosztotta. Így nagy nyilvánosságot kapott a kijelentés, ami mérhető károkat okozott Szabó Bálintnak. Mivel a polgármester nem véleményt, hanem tényt közölt, ezért a bíróság előtt kell bizonyítania az igazát, vagyis azt, hogy Szabó Bálint többszörösen elítélt bűnöző.

Szabó Bálint jogász és dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.