EUR: 323,19 Ft
CHF: 285,71 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Hódmezővásárhely

Mártély varázsa megihlet és magával ragad

Ismét összegyűlt július 28. és augusztus 8. között a Mártélyi Alkotótábor egyre nagyobb létszámú közössége, hogy folytassák a több mint ötvenéves hagyományt, és a természet lágy ölén alkothassanak.

A tábor az elmúlt évek alatt egyre nagyobb hírnevet szerzett magának. A résztvevők általában a mártélyi táj varázslatos hangulatát örökítik meg, de van, aki a környezetétől függetlenül kreativitásának élve ragadott ecsetet, és érzéseit, gondolatait vetette vászonra. A tábor végén egy zárókiállítást rendeztek a Faluházban, ahol az egy hét alatt elkészített művek egy részét bemutatták a nagyközönségnek.


A zárókiállításon az elkészült művek közül a legjobbakat a hódmezővásárhelyi műkedvelők is láthatják az Alföldi Galériában, a Téli Tárlat részeként

A kiállítás nagyon sokrétű volt, hiszen a képek között találkozhattunk kezdő, fiatal művészek alkotásaival és neves, Munkácsy-díjas alkotók műveit is meg lehetett tekinteni. A kiállított művek között voltak festmények, grafikák és szobrok.

Nagy-György Ágnes vásárhelyi alkotóművész

Nagy-György Ágnes már nagyon sok éve jár a táborba. Alapvetően kerámia szakos, és csak akkor szokott festeni, ha Mártélyon van. Ilyenkor leginkább olajfestményeket szeret készíteni, és idén is főleg ilyeneket alkotott a táborban. A mártélyi tájat a szépsége miatt szereti, de a legjobban a holtág erdős, zöld részei ihletik meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.