EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Hódmezővásárhely

Mártély varázsa megihlet és magával ragad

Ismét összegyűlt július 28. és augusztus 8. között a Mártélyi Alkotótábor egyre nagyobb létszámú közössége, hogy folytassák a több mint ötvenéves hagyományt, és a természet lágy ölén alkothassanak.

A tábor az elmúlt évek alatt egyre nagyobb hírnevet szerzett magának. A résztvevők általában a mártélyi táj varázslatos hangulatát örökítik meg, de van, aki a környezetétől függetlenül kreativitásának élve ragadott ecsetet, és érzéseit, gondolatait vetette vászonra. A tábor végén egy zárókiállítást rendeztek a Faluházban, ahol az egy hét alatt elkészített művek egy részét bemutatták a nagyközönségnek.


A zárókiállításon az elkészült művek közül a legjobbakat a hódmezővásárhelyi műkedvelők is láthatják az Alföldi Galériában, a Téli Tárlat részeként

A kiállítás nagyon sokrétű volt, hiszen a képek között találkozhattunk kezdő, fiatal művészek alkotásaival és neves, Munkácsy-díjas alkotók műveit is meg lehetett tekinteni. A kiállított művek között voltak festmények, grafikák és szobrok.

Nagy-György Ágnes vásárhelyi alkotóművész

Nagy-György Ágnes már nagyon sok éve jár a táborba. Alapvetően kerámia szakos, és csak akkor szokott festeni, ha Mártélyon van. Ilyenkor leginkább olajfestményeket szeret készíteni, és idén is főleg ilyeneket alkotott a táborban. A mártélyi tájat a szépsége miatt szereti, de a legjobban a holtág erdős, zöld részei ihletik meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.