EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Békéscsaba

Márton Anita a teljes szezont lemondta

Folyamatosan érkeznek a hírek, hogy a súlylökő Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője hónapok óta sérüléssel bajlódik, ami miatt már több fontos megmérettetést ki kellett hagynia, ebben a szezonban talán már versenyezni sem tud.

Többek között már a 8. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon sem vett részt a sportág egyetlen magyar világbajnoka. A rendezvény hivatalos honlapja szerint a birminghami fedettpályás vb-n aranyérmes sportoló hónapok óta küszködik egy térdsérüléssel, és a magyar bajnokság után – ahol  súlylökésben és diszkoszvetésben is diadalmaskodott – úgy döntött, nem vállalja az indulást a július elején Székesfehérváron rendezett versenyen.


Azóta kiderült, hogy augusztus elején Berlinben sem tud majd versenyezni, és utána is hosszabb pihenőre lesz szüksége, le kellett mondania az Európa-bajnokságot. Mostanra az is biztossá vált, hogy a sikeres 2019-es folytatás érdekében a súlylökő a teljes idei szezont kihagyja.

A magyar bajnokságon versenyzett utoljára Márton Anita
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

– Sajnos hónapok óta küszködök egy sérüléssel, ami, úgy tűnik, hogy nem igazán akar rendbe jönni. Szerencsére nem komoly, tehát műteni nem kell. Egy kicsit összetett a dolog, ezért kicsit hosszabb gyógyulást igényel. Jelenleg gyógytornászhoz járok, és félretettem az edzéseket – mondta el a Sport24-nek, majd így folytatta: Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, hiszen az elmúlt tizennyolc évben, amióta atletizálok, még nem volt olyan komolyabb sérülésem, amely hátráltatta volna a felkészülésemet. De szerencsém van, mert mind a békéscsabai klubom, mind az atlétikai szövetség támogatott, és biztattak, hogy ezt az évet inkább hagyjam, és a következő évre készüljekAz lenne a cél, hogy a jövő évre minél hamarabb el tudjak kezdeni felkészülni, és így minél jobban fel tudjak készülni. Jövőre először lesz egy fedettpályás Európa-bajnokság, majd egy szabadtéri világbajnokság, de a távlati cél mindenképpen a 2020-as tokiói olimpia.


Márton Anita a kényszerpihenő alatt az utánpótlás segítésében kamatoztatja eddigi tapasztalatait: Lett egy kis szabadidőm, és ugye nekem is megvan az edzői végzettségem, így jelenleg besegítek a legfiatalabb csoportban, és jómagam is edzést tartok. Főleg a technikai részben tudok segíteni, hiszen versenyzőként talán egy picit másként látom a dolgokat. A saját tapasztalataimat próbálom átadni a fiataloknak, ők csak nemrég kezdtek edzeni, még az alapokat tanulják, ezeket próbálom a lehető legjobban átadni nekik – tájékoztatott a Nemzeti Sport.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.