2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Békéscsaba

Márton Anita a teljes szezont lemondta

Folyamatosan érkeznek a hírek, hogy a súlylökő Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője hónapok óta sérüléssel bajlódik, ami miatt már több fontos megmérettetést ki kellett hagynia, ebben a szezonban talán már versenyezni sem tud.

Többek között már a 8. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon sem vett részt a sportág egyetlen magyar világbajnoka. A rendezvény hivatalos honlapja szerint a birminghami fedettpályás vb-n aranyérmes sportoló hónapok óta küszködik egy térdsérüléssel, és a magyar bajnokság után – ahol  súlylökésben és diszkoszvetésben is diadalmaskodott – úgy döntött, nem vállalja az indulást a július elején Székesfehérváron rendezett versenyen.


Azóta kiderült, hogy augusztus elején Berlinben sem tud majd versenyezni, és utána is hosszabb pihenőre lesz szüksége, le kellett mondania az Európa-bajnokságot. Mostanra az is biztossá vált, hogy a sikeres 2019-es folytatás érdekében a súlylökő a teljes idei szezont kihagyja.

A magyar bajnokságon versenyzett utoljára Márton Anita
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

– Sajnos hónapok óta küszködök egy sérüléssel, ami, úgy tűnik, hogy nem igazán akar rendbe jönni. Szerencsére nem komoly, tehát műteni nem kell. Egy kicsit összetett a dolog, ezért kicsit hosszabb gyógyulást igényel. Jelenleg gyógytornászhoz járok, és félretettem az edzéseket – mondta el a Sport24-nek, majd így folytatta: Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, hiszen az elmúlt tizennyolc évben, amióta atletizálok, még nem volt olyan komolyabb sérülésem, amely hátráltatta volna a felkészülésemet. De szerencsém van, mert mind a békéscsabai klubom, mind az atlétikai szövetség támogatott, és biztattak, hogy ezt az évet inkább hagyjam, és a következő évre készüljekAz lenne a cél, hogy a jövő évre minél hamarabb el tudjak kezdeni felkészülni, és így minél jobban fel tudjak készülni. Jövőre először lesz egy fedettpályás Európa-bajnokság, majd egy szabadtéri világbajnokság, de a távlati cél mindenképpen a 2020-as tokiói olimpia.


Márton Anita a kényszerpihenő alatt az utánpótlás segítésében kamatoztatja eddigi tapasztalatait: Lett egy kis szabadidőm, és ugye nekem is megvan az edzői végzettségem, így jelenleg besegítek a legfiatalabb csoportban, és jómagam is edzést tartok. Főleg a technikai részben tudok segíteni, hiszen versenyzőként talán egy picit másként látom a dolgokat. A saját tapasztalataimat próbálom átadni a fiataloknak, ők csak nemrég kezdtek edzeni, még az alapokat tanulják, ezeket próbálom a lehető legjobban átadni nekik – tájékoztatott a Nemzeti Sport.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.