EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Hódmezővásárhely

Második esély a kisállatoknak!

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete legkésőbb ősszel szeretné megnyitni az Állatvédelmi és Szabadidős Központját, ahol sérült, beteg, halálra ítélt állatoknak (kutyáknak és cicáknak) nyújtanának második esélyt. A teljes felszerelésből hiányzik még két kennel, ennek beszerzésében kérik a lakosság segítségét.

Az Állatvédelmi és Szabadidős Központ területileg a Klauzál utca legvégén található, itt sikerült körbekeríteni egy részt, ahol remélhetőleg ősszel megnyílhat a központ. Már felépült egy kis faházikó, illetve a villanyvezetékeket is lefektették.


A központot már körbekerítették, elkészült egy faházikó, illetve a villanyvezetéket is lefektették.

– Nagyon sok anyagi erőforrásunkat elvitte a telep rendezése, illetve a terület körbekerítése, hiszen egyáltalán nem volt használható a kerítés, teljesen újat kellett felhúzni. Eddig egymillió forintba került a terület, és még sok minden van hátra. Ezért kerestük meg a Lokál szerkesztőségét, hátha tudnának valamilyen formában segíteni abban, hogy beszerezhessük azt a két kennelt, amelyben a sérült állatokat tudnánk elhelyezni – fogalmazott Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke. Hozzátette, hogy augusztusban kezdik meg a cicaház, illetve a szociális épület kialakítását.

A hatósági állatorvos is volt már kint a helyszínen, és megszületett a határozat, hogy mi kell még ahhoz (szociális egység, WC, mosdó, víz, szemételszállító konténer), hogy hivatalosan engedélyeztesse a központot.


Nem csak kutyákat, cicákat is mentenek

A két kennel beszerzésére 120-140 ezer forintra lenne szüksége az egyesületnek. Az Állatvédelmi és Szabadidős Központ létrejöttét az állatbarátok tárgyi adományokkal is segíthetik, de pénzbeli adományt is elfogad az egyesület. A www.hmvhelyiallatvedok.eu címen és az egyesület Facebook-oldalán is elérhetők a hódmezővásárhelyi állatvédők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.