EUR: 316,13 Ft
CHF: 281,64 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Maul Pincészet – Dávid 2015

Intenzív rubinszínű, halvány gránátalma széllel, szépséges koronával rendelkezik. Fekete bogyós, gyümölcsös, áfonyás, fekete ribizlis-avaros és fiatal tétel. Zamatában is a piros és fekete gyümölcsökkel és fűszerekkel konvergál. Jó egyensúly jellemzi, telt, kerek test. Hosszú lecsengésű, erőteljesen gyümölcsös utóízű.

A Maul Borászat jelenleg a családi háznál kialakított kis feldolgozóban kapott helyet.

Egy 2008-ban elnyert uniós pályázat tette lehetővé a felújításokat és a korszerűsítést.

A négy 8000 literes és az egy 5000 literes kóracél tartályban a modern szőlőfeldolgozás lehetséges, míg nyílt tartályaikban a tradicionális szőlőfeldolgozást végezik.

Összesen 500 hektoliter bor készítésére és tárolására van lehetőség. A kis, családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt dolgoznak fel.

2015-től évjáratonként 30–35 ezer üveg bort palackoznak a pincészetben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

  • Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.