EUR: 323,17 Ft
CHF: 287,16 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Maul Pincészet – Dávid 2015

Intenzív rubinszínű, halvány gránátalma széllel, szépséges koronával rendelkezik. Fekete bogyós, gyümölcsös, áfonyás, fekete ribizlis-avaros és fiatal tétel. Zamatában is a piros és fekete gyümölcsökkel és fűszerekkel konvergál. Jó egyensúly jellemzi, telt, kerek test. Hosszú lecsengésű, erőteljesen gyümölcsös utóízű.

A Maul Borászat jelenleg a családi háznál kialakított kis feldolgozóban kapott helyet.

Egy 2008-ban elnyert uniós pályázat tette lehetővé a felújításokat és a korszerűsítést.

A négy 8000 literes és az egy 5000 literes kóracél tartályban a modern szőlőfeldolgozás lehetséges, míg nyílt tartályaikban a tradicionális szőlőfeldolgozást végezik.

Összesen 500 hektoliter bor készítésére és tárolására van lehetőség. A kis, családi borászatban évjáratonként 600-700 mázsa szőlőt dolgoznak fel.

2015-től évjáratonként 30–35 ezer üveg bort palackoznak a pincészetben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Spanyolország fontos szövetségese Magyarországnak

    Spanyolország fontos szövetségese Magyarországnak

    Spanyolország fontos partnere Magyarországnak, hiszen mindkét állam tagja ugyanannak a politikai, illetve védelmi szövetségnek: az Európai Uniónak (EU), valamint az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón, miután hivatalában fogadta Josep Borrellt, Spanyolország külügy-, európai uniós és együttműködési miniszterét.

  • 30 ezer fiatalnak térítették már vissza a nyelvvizsgadíját

    30 ezer fiatalnak térítették már vissza a nyelvvizsgadíját

    A Családok évében 30 ezer fiatalnak térítették már vissza a nyelvvizsgadíját, továbbá 10 ezer fiatal kaphatta vissza a sikeres KRESZ-tanfolyam és vizsga díját a meghatározott összegig – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.