EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,60 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb X.kerület

Még idén elkészül a Helytörténeti Gyűjtemény

Akadálymentes, felújított épület alapkövét rakták le a múlt héten. A Füzér utcai Helytörténeti Gyűjtemény átalakítását májusban kezdték meg. A fővárosi pályázat segítségével, összesen 320 millió forintból megújuló gyűjtemény még idén megnyithatja kapuit a nagyközönség előtt.

Modern környezetet varázsolnak a gyűjteménynek (Fotó: Máté Krisztián)

Az épület a pincétől a padlásig, kívül-belül egyaránt teljeskörűen megújul, a belső udvar zöld területté alakul át. A pincében a raktárak, műhelyek és a gépészeti tér kap elhelyezést. A vendégtérben öt kiállító-, egy nagy multifunkcionális tér, ruhatár és kiszolgáló helyiségek lesznek. A mozgáskorlátozottak, valamint a nehezebben járók és a babakocsival közlekedők részére teljesen akadálymentes lesz. A homlokzati részen a helyi építészeti védettség miatt a nyílászárók cseréje, valamint a bejárati kapuk felújítása az eredeti állapotnak megfelelően történik. Ugyanez vonatkozik az épület külső és belső burkolatára is. A beruházás jelentős részét – 306 millió forintot – a Kőbányai Önkormányzat biztosítja, az összes költség 320 millió forint − tájékoztatott az önkormányzat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.