EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb X.kerület

Még idén elkészül a Helytörténeti Gyűjtemény

Akadálymentes, felújított épület alapkövét rakták le a múlt héten. A Füzér utcai Helytörténeti Gyűjtemény átalakítását májusban kezdték meg. A fővárosi pályázat segítségével, összesen 320 millió forintból megújuló gyűjtemény még idén megnyithatja kapuit a nagyközönség előtt.

Modern környezetet varázsolnak a gyűjteménynek (Fotó: Máté Krisztián)

Az épület a pincétől a padlásig, kívül-belül egyaránt teljeskörűen megújul, a belső udvar zöld területté alakul át. A pincében a raktárak, műhelyek és a gépészeti tér kap elhelyezést. A vendégtérben öt kiállító-, egy nagy multifunkcionális tér, ruhatár és kiszolgáló helyiségek lesznek. A mozgáskorlátozottak, valamint a nehezebben járók és a babakocsival közlekedők részére teljesen akadálymentes lesz. A homlokzati részen a helyi építészeti védettség miatt a nyílászárók cseréje, valamint a bejárati kapuk felújítása az eredeti állapotnak megfelelően történik. Ugyanez vonatkozik az épület külső és belső burkolatára is. A beruházás jelentős részét – 306 millió forintot – a Kőbányai Önkormányzat biztosítja, az összes költség 320 millió forint − tájékoztatott az önkormányzat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.