EUR: 326,56 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Egyéb Nagykanizsa

Még nagyobb biztonság

Átadták a Készenlétei Rendőrség határvadászainak csaknem hatmilliárd forintos beruházással kialakított laktanyáját Nagykanizsán. Itt háromszázan teljesítenek majd szolgálatot, akiknek a délnyugati határ védelme lesz a feladatuk, de szükség esetén közbiztonsági feladatokat is ellátnak. Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő szerint ha egy állam, amely meg akarja védeni polgárait és határait, erőt mutat, azt elkerülik az embercsempészek, migránsok. Dénes Sándor polgármester pedig úgy fogalmazott, az új objektum helyi civil munkahelyeket is teremt.

Fotó: Gergely Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.