EUR: 334,36 Ft
CHF: 304,56 Ft
2019. november 21., csütörtök
Olivér

Belföld

Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

Soron kívüli ülést hívtak össze az Országgyűlésben az ellenzéki pártok múlt  pénteken az ápolási díj emelése, illetve a kilakoltatással szembenéző devizahitelesek ügyében. A fideszes képviselők nem mentek el az ülésre, így az Országgyűlés nem volt határozatképes. Erre az ellenzéki pártok nekiestek a kormánynak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben reagált a vádakra. „Hiteltelennek tartjuk az ellenzéki pártok rendkívüli parlamenti ülésre vonatkozó kezdeményezését. A baloldalnak egyértelmű a felelőssége a devizahitezési válság kialakulásában, ezt súlyosbítva, amikor az Országgyűlésben segíthettek volna a devizahiteleseknek, nem tették. Ebből is látszik, hogy egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizakárosultakat.”


A közlemény arra is kitér, hogy a kormány számos intézkedést hozott a devizahitelesek megsegítésére. „A forintosítással – amelyet az ellenzék nem támogatott – sikerült lezárni a devizahitelek korszakát, a háztartások árfolyamkockázatnak való kitettsége gyakorlatilag megszűnt. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minden segítséget megadjunk a rászorulóknak és a hátrányos helyzetűeknek. A kormány elkötelezett az ápolási díj emelése ügyében, ezért indítottunk széleskörű párbeszédet. Több szakmai és érdekképviseleti szervezet véleményét is meghallgatjuk, így az emelés mértékére vonatkozó döntés az ősz folyamán megszülethet.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek