EUR: 321,27 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

Soron kívüli ülést hívtak össze az Országgyűlésben az ellenzéki pártok múlt  pénteken az ápolási díj emelése, illetve a kilakoltatással szembenéző devizahitelesek ügyében. A fideszes képviselők nem mentek el az ülésre, így az Országgyűlés nem volt határozatképes. Erre az ellenzéki pártok nekiestek a kormánynak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben reagált a vádakra. „Hiteltelennek tartjuk az ellenzéki pártok rendkívüli parlamenti ülésre vonatkozó kezdeményezését. A baloldalnak egyértelmű a felelőssége a devizahitezési válság kialakulásában, ezt súlyosbítva, amikor az Országgyűlésben segíthettek volna a devizahiteleseknek, nem tették. Ebből is látszik, hogy egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizakárosultakat.”


A közlemény arra is kitér, hogy a kormány számos intézkedést hozott a devizahitelesek megsegítésére. „A forintosítással – amelyet az ellenzék nem támogatott – sikerült lezárni a devizahitelek korszakát, a háztartások árfolyamkockázatnak való kitettsége gyakorlatilag megszűnt. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minden segítséget megadjunk a rászorulóknak és a hátrányos helyzetűeknek. A kormány elkötelezett az ápolási díj emelése ügyében, ezért indítottunk széleskörű párbeszédet. Több szakmai és érdekképviseleti szervezet véleményét is meghallgatjuk, így az emelés mértékére vonatkozó döntés az ősz folyamán megszülethet.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.