2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Sport

Meghódította a világot a teqball

Az Ázsiai Olimpiai Tanács hétvégi, jakartai közgyűlésén elismerte az egy éve megalakult Nemzetközi Teqball Szövetséget, a FITEQ-et, így a magyar sportinnováció ott lehet a 2022-es Ázsiai Játékokon. Az alig néhány éve Borsányi Gábor, Huszár Viktor és Gattyán György által megálmodott, majd kifejlesztett magyar sporteszközről és sportágról elismerően nyilatkozott a tanács több vezető tisztségviselője is.

A közgyűlés tagjai egyhangúlag szavaztak bizalmat a magyar sportágnak és ismerték el hivatalosan is a nemzetközi játékok között. Nyitva az ajtó, hogy a teqball ott legyen a 2022-es Ázsiai Játékokon!

/Fotó: Lokál

Az olyan futball-legendák, mint Neymar, Messi, Ronaldinho és patinás klubok – például Arsenal, Chelsea, Manchester United – által használt teqball néhány év alatt lett az egyik legkedveltebb futballalapú sportág.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Sima meccsen 3-0-re legyőzte a Real Madrid az AS Roma csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A spanyol csapat 200- óta először lépett pályára a sorozatban Cristiano Ronaldo nélkül és a hiánya egyáltalán nem volt érzékelhető.

 • Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák Balázs marad az Egyesült Arab Emírségekben, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya szerdán aláírt az élvonalbeli újonc al-Ittihad Kalbához, miután az al-Vahdával nem hosszabbította meg szerződését.

 • Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Egyre valószínűbb, hogy lebontják a phjongcshangi téli olimpia helyszíneinek nagy részét, mivel túl költséges a fenntartásuk. Hét hónappal az ötkarikás játékok befejezése után a létesítmények – sípályák, stadionok, csarnokok – többnyire üresen állnak, vagy már erősen leromlott állapotban vannak, és bár az olimpiát megelőzően számos tanulmány készült arról, hogy ezeket hogyan lehet majd hasznosítani, ebből egyelőre szinte semmi nem valósult meg.