EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Sport

Meghódította a világot a teqball

Az Ázsiai Olimpiai Tanács hétvégi, jakartai közgyűlésén elismerte az egy éve megalakult Nemzetközi Teqball Szövetséget, a FITEQ-et, így a magyar sportinnováció ott lehet a 2022-es Ázsiai Játékokon. Az alig néhány éve Borsányi Gábor, Huszár Viktor és Gattyán György által megálmodott, majd kifejlesztett magyar sporteszközről és sportágról elismerően nyilatkozott a tanács több vezető tisztségviselője is.

A közgyűlés tagjai egyhangúlag szavaztak bizalmat a magyar sportágnak és ismerték el hivatalosan is a nemzetközi játékok között. Nyitva az ajtó, hogy a teqball ott legyen a 2022-es Ázsiai Játékokon!

/Fotó: Lokál

Az olyan futball-legendák, mint Neymar, Messi, Ronaldinho és patinás klubok – például Arsenal, Chelsea, Manchester United – által használt teqball néhány év alatt lett az egyik legkedveltebb futballalapú sportág.

Kapcsolódó Cikkek

  • Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll, köszönhetően az edzők és a klubok munkájának, valamint a kormány kiemelt támogatásának és az eredményességért járó extra juttatásnak – erről is beszélt szezonindító interjújában Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, aki felejthetetlen élményt ígér az év fő eseményére, az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra ellátogatóknak.

  • A nap képe: Hajsza a győzelemért

    A nap képe: Hajsza a győzelemért

    Brutális baleset vetett árnyékot a NASCAR Daytona 500-as legutóbbi versenyére, amikor nagyjából a mezőny fele, egészen pontosan 21 autó ütközött össze.