EUR: 321,49 Ft
CHF: 281,87 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Zalaegerszeg

Megkezdődött a Hotel Balaton átépítése

Az 1981-ben megnyitott Hotel Balaton 2010-ben törleszthetetlen adósságok miatt zárt be, hiába volt szinte mindig telt ház, mivel a szállodát és a wellnessrészleget működtető Semira Spa Kft. jelentős közüzemi tartozást halmozott fel a Zalavíz Zrt.-nél és nagyobb összeggel tartozott az áramszolgáltatónak.

Hamarosan felszámolás alá került, s mintegy 40 ember veszítette el a munkahelyét, az irodákat bérlőknek is azonnal ki kellett költözniük. A bezárásnak semmilyen előzménye nem volt, a híradások akkoriban épp ellenkezőleg, a szálloda közelgő felújításáról szóltak. Évekig pusztította az épületet az idő vasfoga, sokáig kérdőjeles volt a sorsa, azonban mindez már a múlté!


Külföldi magánberuházásban már megkezdődött az átépítése, így várhatóan legkésőbb másfél év múlva új pompájában egy négycsillagos a konferencia- és wellnesshotel szolgálja ki a szállóvendégek igényeit, valamint tranzitszállóként is funkcionál majd a városi beruházások miatt érkezőknek. Az erkélyeket parapet üvegfelülettel borítják be, tehát látványában egy összefüggő, tükröződő felület fog megjelenni. Az épület íves, érdekes beépítési formája még hangsúlyosabbá válik, és egyszerűsödik az épület tömege, sőt az erkélyek beépítésével növekedni fog a szobák nagysága is. A harántirányú, fehéren hőszigetelt falak tagolni fogják ezt az üvegfelületet. Az épület sarkán épített lépcsőt pedig, hogy egységesebb legyen az épület, összefüggő felülettel takarják le. A tervezésnél a későbbi bővítés lehetőségét is figyelembe vették. Addig is az egész évben nyitva tartó, 3 csillag „superior” minősítésű Arany Bárány Hotel mellett számtalan kisebb panzió, magánszállás, kemping biztosít szálláslehetőséget az ide utazóknak.

A Balaton Hotel régen


A Hotel Balaton kétcsillagos szállóként, 59 szobával, 1981-ben nyitotta meg kapuit, a Pannónia Szálloda és Vendéglátóipari Vállalat 37. szállodájaként. Az épület Baránka József építész – akkor a Zala Megyei Tervező Iroda munkatársa – tervei alapján készült, a kivitelező pedig a Zala Megyei Állami Építőipari Vállalat volt. Mint az a szálloda honlapján is olvasható, eredetileg Zala Szállónak keresztelték volna, ám a mellette futó Balatoni út miatt végül Balaton Szálló lett. A hotel 1985–86-ban társalgóval bővült, valamint több szobája fürdőszobát is kapott. 2000 után pedig 140 fős konferenciatermet alakítottak ki és bővült az étterem is. 2004-ben épült fel mellette a Gyémántház, melynek alsó két szintjén van a Semira Day Spa élményfürdő.

Ilyen lesz a Hotel Balaton

Rácsozattal takarják a szabad lépcsőt, amelyet szétrágott az idő vasfoga

Az erkélyek beépítésével a hotel tükröződő üvegfal homlokzatot kap

Visszafogottabb, zártabb épülettömeg jelenik meg, illeszkedve a templom látványához

Újjáépül, modern pontja lesz a városnak

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.