EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Békéscsaba

Megkezdődött a piac fejlesztése

A város fejlesztési csomagjának egyik nagyon várt része a vásárcsarnok megújulása. Már a kivitelező is megvan, a napokban pedig elindultak a munkálatok.

Szarvas Péter polgármester korábban is nyilatkozta már, hogy a piac területén számos olyan pont van, amely felújításra szorul. A megítélt forrás pedig segít ezt a felújítást megvalósítani, legalábbis elkezdeni. Még a júniusi soros közgyűlésen eldőlt, ki lesz a csarnok átépítésének és a környező terület lefedésének a kivitelezője. Viszont ezt is csak a második körben sikerült megtenni, mert az első pályázati felhívásra beérkezett ajánlatok mindegyike jóval több forrást kívánt a meglévőnél.


A második körre egyszerűsített műszaki tartalommal írták ki a pályázatot, és szerencsésen meg is lett a kivitelező. Ez a fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósul meg. A projekt másik részeként a piac maradék részének felújítására vonatkozóan egy tervezői munka indult el, erre a forrást csak akkor igényli meg az önkormányzat, ha már a kész tervek megvannak a Modern Városok Program keretében.

A polgármester közösségi oldalán is kiemelte, hogy az árusok és a vásárlók érdekeit szem előtt tartva szeretnék a fejlesztéseket megvalósítani, hogy a karácsonyi nagybevásárlások idejére a belső munkálatok lezáruljanak. Az utolsó árusítási nap augusztus 18-án volt. Az árusok a kivitelezési munkák alatt a Gazdabolt mellett felállított sátorban és különálló faházakban folytatják működésüket, a vásárcsarnok előreláthatóan 90 napig tart zárva.


Az épület modernizálása során új és korszerű homlokzati hőszigetelést kap az épület, vadonatúj tetőhéjazat készül korszerű hőszigeteléssel és vízelvezetéssel, sor kerül a külső és belső nyílászárók cseréjére, nagy kopásállóságú és csúszásmentes burkolatot kap a csarnok és megvalósul az épület akadálymentesítése is. A második ütemben, ami 2019 tavaszán kezdődik, a csarnok környezete és a külső árusítóhelyek fejlesztésére, illetve a csarnok külső munkáinak befejezésére kerül sor. A kivitelező a jelen állapot szerint a munkákat 2019 júliusában fejezi be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.