EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Békéscsaba

Megkezdődött a piac fejlesztése

A város fejlesztési csomagjának egyik nagyon várt része a vásárcsarnok megújulása. Már a kivitelező is megvan, a napokban pedig elindultak a munkálatok.

Szarvas Péter polgármester korábban is nyilatkozta már, hogy a piac területén számos olyan pont van, amely felújításra szorul. A megítélt forrás pedig segít ezt a felújítást megvalósítani, legalábbis elkezdeni. Még a júniusi soros közgyűlésen eldőlt, ki lesz a csarnok átépítésének és a környező terület lefedésének a kivitelezője. Viszont ezt is csak a második körben sikerült megtenni, mert az első pályázati felhívásra beérkezett ajánlatok mindegyike jóval több forrást kívánt a meglévőnél.


A második körre egyszerűsített műszaki tartalommal írták ki a pályázatot, és szerencsésen meg is lett a kivitelező. Ez a fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósul meg. A projekt másik részeként a piac maradék részének felújítására vonatkozóan egy tervezői munka indult el, erre a forrást csak akkor igényli meg az önkormányzat, ha már a kész tervek megvannak a Modern Városok Program keretében.

A polgármester közösségi oldalán is kiemelte, hogy az árusok és a vásárlók érdekeit szem előtt tartva szeretnék a fejlesztéseket megvalósítani, hogy a karácsonyi nagybevásárlások idejére a belső munkálatok lezáruljanak. Az utolsó árusítási nap augusztus 18-án volt. Az árusok a kivitelezési munkák alatt a Gazdabolt mellett felállított sátorban és különálló faházakban folytatják működésüket, a vásárcsarnok előreláthatóan 90 napig tart zárva.


Az épület modernizálása során új és korszerű homlokzati hőszigetelést kap az épület, vadonatúj tetőhéjazat készül korszerű hőszigeteléssel és vízelvezetéssel, sor kerül a külső és belső nyílászárók cseréjére, nagy kopásállóságú és csúszásmentes burkolatot kap a csarnok és megvalósul az épület akadálymentesítése is. A második ütemben, ami 2019 tavaszán kezdődik, a csarnok környezete és a külső árusítóhelyek fejlesztésére, illetve a csarnok külső munkáinak befejezésére kerül sor. A kivitelező a jelen állapot szerint a munkákat 2019 júliusában fejezi be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.