2018. november 14., szerda
Aliz

Egyéb XVII.kerület

Megszépült tornaterem várja, hogy becsöngessenek

A múlt héten adták át az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola korszerűsített tornacsarnokát. A kerület legnagyobb fedett létesítménye egész napos igénybevételnek van kitéve.

Egyelőre csak a sajtó munkatársai léphettek be a tornaterembe
( Fotó: Sáfár Tibor)

− Minden olyan beruházás, mely a gyermekek javát szolgálja, kiemelten fontos Rákosmente önkormányzata számára − hangsúlyozta Riz Levente polgármester az Újlak suli tornatermének átadóján. Bár egy ideje az állam a fenntartója és működtetője az iskoláknak, az önkormányzat továbbra is segíti a kerületi oktatási intézmények munkáját és az épületek felújítását. − Az Újlak utcai iskola fejlesztése összefogás, konstruktív együttműködés keretében valósult meg, a Magyar Kézilabda Szövetség a költségek kétharmadát biztosította, az önrészt pedig a Kelet-pesti Tankerület és Rákosmente önkormányzata tette hozzá − mondta a városvezető.

Harmincöt éve nyüstölik a gyerekek a tornatermet
( Fotó: Sáfár Tibor)


Az intézmény tornacsarnokának korszerűsítése során kicserélték a 35 év alatt elhasználódott padlózatot, a panelrendszert és a szertárhelyiség burkolatát, mennyezetét, valamint új lámpatesteket és ajtókat szereltek be.
A kerület jelenlegi legnagyobb fedett sportlétesítményének nagy a kihasználtsága, hétköznaponként reggel 7 órától este 10-ig üzemel, hétvégeken a rákosmenti sportegyesületek veszik birtokba, a kerületi kézilabdasport legfontosabb bázisaként működik − tájékoztatott a rakosmente.hu.

Széles körű összefogásnak köszönhető a megújulás
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek