EUR: 322,50 Ft
CHF: 282,84 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Dunaújváros

Megújul a Dózsa iskola is

A Vasvári és a Petőfi iskola mellett a Dózsa György Általános Iskola is energetikai felújításra nyert támogatást. A munkálatok már meg is kezdődtek az intézményben. A beruházás összesen mintegy 260 millió forint értéket képvisel.

Mint arról korábban beszámoltunk, előbb a Vasvári Pál Általános Iskola energetikai fejlesztése történt meg, mintegy háromszázmillió forintból, majd a Petőfi Sándor Általános Iskola esett át renováláson, több mint 250 millió forint értékben. A munkálatok során a tetőszerkezet felújítása mellett új ajtókat, ablakokat építettek be, de az épületgépészeti rendszer is jelentős fejlesztésen esett át.


A Dózsa iskola felújításához jelentős mennyiségű szigetelőanyagot használnak fel

A harmadik intézmény, amelynek korszerűsítésére támogatást nyert el az önkormányzat, a Dózsa iskola. A közelmúltban el is kezdődtek a „kék iskolát” érintő munkálatok. A Petőfi iskolához hasonlóan a Dózsa épületének is megújul a tetőszerkezete és homlokzata, valamint kicserélik a nyílászárókat, és – akárcsak a Petőfiben – a gépészeti rendszert is átalakítják. A munkálatok összköltsége mintegy 264 millió forint. Mindhárom (Vasvári, Petőfi, Dózsa) iskola korszerűsítése  a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, az Európai Uniótól kapott vissza nem térítendő támogatásból valósul meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.