2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Megújul a Dózsa iskola is

A Vasvári és a Petőfi iskola mellett a Dózsa György Általános Iskola is energetikai felújításra nyert támogatást. A munkálatok már meg is kezdődtek az intézményben. A beruházás összesen mintegy 260 millió forint értéket képvisel.

Mint arról korábban beszámoltunk, előbb a Vasvári Pál Általános Iskola energetikai fejlesztése történt meg, mintegy háromszázmillió forintból, majd a Petőfi Sándor Általános Iskola esett át renováláson, több mint 250 millió forint értékben. A munkálatok során a tetőszerkezet felújítása mellett új ajtókat, ablakokat építettek be, de az épületgépészeti rendszer is jelentős fejlesztésen esett át.


A Dózsa iskola felújításához jelentős mennyiségű szigetelőanyagot használnak fel

A harmadik intézmény, amelynek korszerűsítésére támogatást nyert el az önkormányzat, a Dózsa iskola. A közelmúltban el is kezdődtek a „kék iskolát” érintő munkálatok. A Petőfi iskolához hasonlóan a Dózsa épületének is megújul a tetőszerkezete és homlokzata, valamint kicserélik a nyílászárókat, és – akárcsak a Petőfiben – a gépészeti rendszert is átalakítják. A munkálatok összköltsége mintegy 264 millió forint. Mindhárom (Vasvári, Petőfi, Dózsa) iskola korszerűsítése  a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, az Európai Uniótól kapott vissza nem térítendő támogatásból valósul meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.