2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Dunaújváros

Megújul a Dózsa iskola is

A Vasvári és a Petőfi iskola mellett a Dózsa György Általános Iskola is energetikai felújításra nyert támogatást. A munkálatok már meg is kezdődtek az intézményben. A beruházás összesen mintegy 260 millió forint értéket képvisel.

Mint arról korábban beszámoltunk, előbb a Vasvári Pál Általános Iskola energetikai fejlesztése történt meg, mintegy háromszázmillió forintból, majd a Petőfi Sándor Általános Iskola esett át renováláson, több mint 250 millió forint értékben. A munkálatok során a tetőszerkezet felújítása mellett új ajtókat, ablakokat építettek be, de az épületgépészeti rendszer is jelentős fejlesztésen esett át.


A Dózsa iskola felújításához jelentős mennyiségű szigetelőanyagot használnak fel

A harmadik intézmény, amelynek korszerűsítésére támogatást nyert el az önkormányzat, a Dózsa iskola. A közelmúltban el is kezdődtek a „kék iskolát” érintő munkálatok. A Petőfi iskolához hasonlóan a Dózsa épületének is megújul a tetőszerkezete és homlokzata, valamint kicserélik a nyílászárókat, és – akárcsak a Petőfiben – a gépészeti rendszert is átalakítják. A munkálatok összköltsége mintegy 264 millió forint. Mindhárom (Vasvári, Petőfi, Dózsa) iskola korszerűsítése  a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, az Európai Uniótól kapott vissza nem térítendő támogatásból valósul meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.